Желязната дама (Soy tu dueña)

8 серия

Габриела разобличава Ивана и Алонсо!

Развълнуван, Оскар казва на Ивана, че е намерил по-добро място от апартамента на Алонсо. Ивана го уверява, че трябва да се върне рано, но търси начин да изкара целия ден с него.

Нарда е убедена, че Оскар ѝ изневерява. Показва на Алонсо бележката от цветарския магазин с адреса на Валентина. Алонсо ѝ обяснява, че е помолил Оскар да изпрати тези цветя на Валентина от негово име.

Габриела казва на Валентина, че трябва да разбере, че Ивана и Алонсо ги мамят и се срещат зад гърбовете им. Предизвиква Ивана да отрече, че е любовница на Алонсо. Ивана твърдо отрича да има нещо общо с Алонсо и връща удара като казва, че Габриела е измислила това от ревност, защото тя се среща с Фелипе. Моли Валентина да изгони Габриела. Валентина моли Габриела да ѝ представи доказателство за думите си, но тъй като тя няма, приятелката ѝ я моли да си върви.

Валентина споделя с Бенита какво се е случило с Габриела и тя я уверява, че ако това, което Габриела казва, е истина, ще стане ясно.

Валентина си спомня, че Ивана я е представила на Алонсо. Боли я, че заради ревност, Габриела е измислила всичко това. Не казва нищо, за да не развали отношенията си с Габриела.

Алонсо изказва голямото си съжаление заради Оскар. Казва на Валентина, когато отива да я вземе, че един мъж, който мами жена си, не струва нищо.

Валентина моли Алонсо пред Бог да се закълне, че я обича, защото се страхува, че всичко е един хубав сън и може да го изгуби.

Ернесто посещава Исабел. Коментира, че не е щастлива от сватбата на Валентина и отново я уверява в своето безусловно приятелство.

Алонсо обвинява Ивана за това, че Исабел и Габриела са научили за тях. Тя коментира, че Фелипе би могъл да каже на Габриела. Алонсо разкрива, че знае, че е любовница на Оскар и заявява, че всичко между тях е приключило.

Бенита забелязва Бренда да наблюдава къщата. Тя казва, че е приятелка на Валентина и иска да ѝ поднесе сватбения си подарък.

Алонсо уверява Валентина, че притежава добродетели, които Ивана няма и никога няма да има, а той е влюбен във Валентина и я обича, както никога не си е представял, че може да обича.

Ивана разгневена се развиква, че той я е използвал, а сега се отнася към нея като към боклук, но му обещава, че ще се разкайва за това.

Ивана изгонва Ернесто от дома, когато го заварва да разговаря с майка ѝ.

Алонсо казва на Оскар, че Валентина е неговата бъдеща съпруга, а не клиент и за това ще се оженят както той иска.

Ивана не може да възпре своите яростни изблици и не може да понесе мисълта, че Валентина ще се омъжва. Никой не може да повлияе на вечната омраза, която изпитва, и която е породена от факта, че Валентина има всичко, а тя – нищо.

Валентина отбелязва, че ѝ допада идеята да продаде „Лос Каскабелес“. Ернесто ѝ обяснява, че земята е най-добрата инвестиция и моли Валентина да отиде в имението, да го разгледа с очите и сърцето си и след това да вземе решение.

Бенита съветва Исабел да се вслуша в Ернесто, защото Ивана един ден ще си тръгне и тя ще остане сама. Исабел споделя, че е била влюбена в мъж, когото е срещнала отново в „Лос Каскабелес“.