Желязната дама (Soy tu dueña)

9 серия

Оскар научава тайните на Алонсо!

Алонсо казва на Оскар, че Валентина е неговата бъдеща съпруга, а не клиент и за това ще се оженят както той иска.

Ивана не може да възпре своите яростни изблици и не може да понесе мисълта, че Валентина ще се омъжва. Никой не може да повлияе на вечната омраза, която изпитва, и която е породена от факта, че Валентина има всичко, а тя – нищо.

Валентина отбелязва, че ѝ допада идеята да продаде „Лос Каскабелес“. Ернесто ѝ обяснява, че земята е най-добрата инвестиция и моли Валентина да отиде в имението, да го разгледа с очите и сърцето си и след това да вземе решение.

Бенита съветва Исабел да се вслуша в Ернесто, защото Ивана един ден ще си тръгне и тя ще остане сама. Исабел споделя, че е била влюбена в мъж, когото е срещнала отново в „Лос Каскабелес“.

Нерон съобщава на Алонсо, че клиентът му го притиска за парите, въпреки че той се подготвя за сватбата си и ще прекара месец във Френска Полинезия. Оскар подслушва зад вратата.

Оскар иска да говори с Ивана. Валентина настоява той да остави на мира братовчедка ѝ. Той не смята да го направи, докато Ивана не го помоли лично. Нарда чува думите му.

Валентина отива да говори с Ивана, която, плачейки, моли Валентина да не се омъжва за Алонсо, защото той преследва само парите ѝ.

Валентина казва на Бенита, че всички искат да я настоят срещу Алонсо, защото не го познават.

Алонсо обещава на Ернесто той и Валентина да посетят „Лос Каскабелес“, когато се върнат от медения си месец и тогава да вземат решение относно имота на Валентина.

Разплакана, Ивана се извинява на Исабел за това, което е казала предния ден, че трябва да попречи на Алонсо да се подиграе с Валентина.

Нарда носи сватбен подарък на Валентина и вижда един букет. Ноеми коментира, че е изпратен на Ивана.

Валентина запознава Ивана с Нарда, съпругата на Оскар. Ивана предлага да отиде до бутика, за да вземе сватбената рокля на Валентина.

Алонсо съобщава на Оскар, че ще развали съдружието. Раздразнен, той му отговаря, че е получил вече златната мина и разкрива, че знае за връзката му с Ивана. Алонсо го хваща за врата и заплашва да го убие.

Ивана се опитва да убеди отец Хустино да попречи на сватбата между Валентина и Алонсо. Хустино ѝ отговаря, че само тя може да направи това.

Нарда критикува Оскар, че е изпратил цветя и бележка на Ивана, с която се е запознала същия следобед. Освен това е чула той да говори по телефона и да пита за нея. Оскар ѝ заявява, че му е омръзнало от нея и фарса, в който се е превърнал брака им. Той иска да си тръгне.