Господарката на Троя (La dama de Troya)

4 част

Естер следи любовницата на съпруга си!

Сусана се опасява, че сватбата между дъщеря й и Себастиан може да се провали заради увлечението на Нена към Симон. Тя отива при свещеника на селото и го моли за помощ - тя иска да избърза със сватбата.

Посещението на Патрисия в имението „Ла Дорада" събужда подозрителността на Сорая, която не може да разбере защо господарят е подарил толкова скъпи коне на тази жена. Без да го цели, Естер чува коментарите на прислужницата и веднага разпитва за посещението на жената при съпруга й.

Патрисия споделя с Пиер, че целувката на Себастиан много я е объркала, но след като е разбрала за сватбата му е установила, че той е като всички останали мъже, които само искат да се възползват от нея. Пиер и Хасинта се опитват да убедят Патрисия, че за да бъде щастлива, трябва да загърби отмъщението, което замисля от дълго време. Патрисия не приема съветите им и е твърдо решена да продължи с плановете си.

В това време, Сусана съобщава на дъщеря си и Себастиан, че е успяла да измести по-рано датата на сватбата, а Естер отива в „Портийо", за да търси жената, която се опитва да й отмъкне съпруга.

Естер си мисли, че Патрисия е новата любовница на съпруга й. Тя събира смелост и отива в имението, за да се изправи срещу нея. Тя заявява на Патрисия, че няма да позволи на никоя жена да разруши брака й.

В това време, Сусана настоява пред съпруга си, че трябва да й осигури икономическата стабилност, която заслужава.

След като анализира поведението на сина си, Естер заподозира, че той не иска да се жени. По тази причина тя се изправя пред него и настоява да й каже какво изпитва. Моли го да бъде искрен с нея.

От друга страна, докато Нена и майка й научават, че Фабиан ще бъде новия управител на хладилника в Пуерто Дорадо.

Патрисия си спомня с носталгия за хубавите моменти, които е преживяла заедно със Себастиан.

Преди Себастиан да успее да каже за сватбата си с Нена, Патрисия научава за годежа на мъжа, който е успял да открадне сърцето й, от съобщение в местен вестник. При това разкритие, тя остава опустошена и нищо и никой не може да я утеши.

междувременно, Даниел търси група жители от равнината, за да може Себастиан да поднесе серенада на годеницата си в нощта преди сватбата. Така младежът намира причина, за да удави мъката си в алкохол.