Господарката на Троя (La dama de Troya)

Патрисия Крус е жена, която не се бои от нищо. Тя е краварка, способна да подчини теле сама и да събира конете с необикновени умения. Преди няколко години се е наложило да се скрие в ранчото, отправяйки се в село в равнината Пуерто Дорадо. Там тя обикаля улиците, изпълнени с хора, за да намери мъжа, който я е изнасилил, убил е съпруга й и след това я е прострелял, смятайки я за мъртва. Назад е останало наивната девойка, която се е омъжила за Умберто, скромен селянин, който е допуснал само една грешка: да се противопостави на волята на Антонио де ла Торе, най-големият скотовъдец в района, мултимилионер, собственик на имението „La Dorada". Собственик и господар на Пуерто Дорадо.

Антонио е приел като кръвна обида факта, че Умберто не е поискал да му продаде земята, за да построи съвременен хладилник. В сватбената нощ, когато Патрисия и Умберто са искали да консумират брака си, Антонио пристигнал с мъже с качулки. Те са се опитали да притиснат Умберто, за да подпише документите, но след като той отказал, самият Де ла Торе изнасилил Патрисия, която не е успяла да види лицето му заради качулката, но е видяла татуировка във формата на шахматен кон на врата му.

След това, Антонио стрелял по Умберто и Патрисия и наредил да изхвърлят труповете им в реката. Жената е била спасена от Пиер, французин, собственик на популярен бар близо до реката, в която е била изхвърлена и я е спасил с помощта на приятелката си Хасинта. Едва възстановила се и водена от желанието за мъст, Патрисия се връща в земята си, за да открие кой е извършил тази жестокост. Но Антонио вече е използвал властта си и е присвоил земята, а Патрисия не може да направи нищо.

Без семейство и без да има къде да отиде, Патрисия е приета в ранчото на Хасинта. Пиер й предлага да живее там скрита, за да не я видят убийците и да довършат работата си. Така, тя започва да се учи как да се справя на полето като жителите на равнината с помощта на новите си приятели. Тя се превръща в краварката, която е сега. И въпреки че на външен вид се е променила много, в себе си тя продължава да жадува мъст и всяка нощ се заклева да отмъсти пред гроба на съпруга си.

Но съдбата е подготвила голяма изненада за Патрисия. В деня, в който тя решава да се покаже в селото, по време на състезания с коне, тя се запознава със Себастиан. Той е поривист младеж, който тъкмо пристига от столицата, след като е завършил икономика.

Физическото привличане е взаимно, но силните им темпераменти са причината за една много конфликтна връзка. Патрисия е много непокорна и се бои от мъжете и любовта, докато Себастиан е толкова очарован от нея, че много скоро се оказва влюбен в нея, въпреки че е е сгоден за Нена и скоро трябва да се ожени.

Нито един от двамата не подозира, че тази зараждаща се връзка ще предизвика цялото зло, тъй като Себастиан е единственият син на Антонио де ла Торе, мъжът, който е изнасилил Патрисия.

Персонажите:

Патрисия Крус

Непринудена, скромна и мечтателна девойка, която пристига от провинцията в равнината, за да се омъжи за Умберто, скромен селянин. Преди да намери щастието с любимия си, преживява голяма трагедия - тя е изнасилена и почти убита от Антонио де ла Торе. Това бележи живота й завинаги, превръщайки я в силна и борбена жена, с талант да работи в ранчо, но изпълнена с ненавист и желание за мъст, които я подтикват да намери мъжа, който е разрушил живота й. Самотата и мъката от миналото не й позволяват да потърси отново щастието си, докато не се запознава със Себастиан, който я кара отново да се усмихва и събужда отново желанието й за живот, да търси щастието си. Тя не подозира, че той е сина на мъжа, който е опропастил живота й. Страстна както в любовта, така и в омразата. Тя се лута между желанието за мъст и радостта, която преживява с приятелите си в бара на Пиер и в ранчото „El portillo". Накрая тя разбира, че само опрощението може да я освободи от тази мъка, която я изгаря отвътре и че трябва да позволи на Себастиан да я обича.

Себастиан де ла Торе

Умен, скромен, безстрашен и страстен младеж. Почитател на личните и професионални предизвикателства. Неговата състезателна натура го вкарва в много проблеми. Завършил е Икономика в Богата, което му е помогнало да се превърне в добър бизнесмен. Не обича да губи, да става смешен или да не довърша започнатото. Той се завръща, за да се ожени за годеницата си Нена, но след като се запознава с Патрисия, тя го омайва със своята изявена личност и неподправена красота. Това променя плановете на Себастиан, който осъзнава, че това, което е изпитвал към Нена, не е било любов. Патрисия, със своя непокорен нрав, е пълна противоположност на изтънчените жени, с които Себастиан е свикнал и именно по тази причина, завоюването й се превръща в голямо предизвикателство за него. От друга страна, младежът обожава и уважава баща си Антонио, когото винаги е смятал за голям търговец, най-добрият баща, както и благодетелен на много хора в района. Но това, което той не подозира е, че точно баща му е отговорен за трагедията, която е белязала живота на жената, в която сега е лудо влюбен.

Антонио де ла Торе

Един от най-могъщите скотовъди в равнината, собственик на огромното имение „La Dorada" и хладилника Puerto Dorado. Въпреки че е израснал в равнината, той е елегантен мъж. Когато става дума за бизнес, той е хитър и уверен. Антонио е очарователен. Той е добър баща и мъж. Много е великодушен. Голям измамник, той се опитва да манипулира хората със своята елегантност и очарование, но персоналът му и съпругата му се страхуват от него. Той обожава властта и парите, заради които е способен на всичко, дори да убие хладнокръвно. Ахилесовата му пета е синът му Себастиан, а неговата гибел - сексуалното желание към жените. Той има няколко любовници, сред които е Сусана, стара негова годеница, която в момента е омъжена за неговия съдружник Фабиан.

Нена Монталво

Дъщеря на Фанбиан Монталво и Сусана. Девойка, която е свикнала да живее сред лукс и удобства. Израснала е заедно със Себастиан в равнината, но е отишла да учи в столицата, където е започнала връзката й със сина на Антонио, за когото е сгодена. Решена да се омъжи за него, но само заради социалния статус, който той може да й предостави - тя не го обича. Нейната страст и любовник е Симон, работник в имението „La Dorada", с когото е изгубила девствеността си, когато е била на 15 години. Честолюбива, манипулаторка. Тя знае, че Себастиан е нейният печеливш билет към удобен живот, който са й осигурявали родителите й.

Габино Енсисо

Управител в имението „La Dorada". Користен и хладнокръвен мъж, който се е превърнал в дясната ръка на Антонио, не само в работата, но и в престъпленията. Той е баща на Симон, когото е предпочел да направи работник, отколкото да му осигури добро образование. Въпреки че е работник, той е готов да се замеси и в убийство, ако това поиска от него Антонио. Габино има тайна любов, която преживява мълчаливо - господарката му Естер. Той наблюдава с болка как я мами господаря му и знае, че никога няма да може да покаже своите чувства. Независимо от всичко, Габино опитва да се сближи с господарката чрез това, което най-много обича: градинарството. Той й носи диви растения, показва й как да се грижи за тях. Той е много нежен и романтичен човек, който без никакво чувство за вина е способен да убива, ако му нареди господаря.

Естер де ла Торе

Майка на Себастиан и съпруга на Антонио. Тя е елегантна и фина дама. Любеща и добра жена, превъзходна домакиня, която не подозира с какво чудовище живее. Тя преживява тежко агресивното сексуално отношение на съпруга й, но знае, че не може да избегне някои неща. Нейната най-добра приятелка е Сусана, за която не подозира, че е любовница на Антонио. Тя се чувства виновна за това, което се случва в брака й и страда мълчаливо заради външния си вид, заради който смята, че Антонио се е променил. Обожава сина си Себастиан, а след като се запознава с Патрисия, усеща сходство с тази жизнерадостна жена, въпреки различията в социалното им положение.

Алкараван

Динамичен и кокетлив работник от ранчото „El potrillo". Истински трубадур, типичен жител на равнината и добър танцьор, който постоянно използва поговорки от района, които понякога са на място, но друг път - не. Той е Дон Жуан, който смята, че трябва да се грижи за „жените си". Сърцето му е заето от една единствена жена, която смята жената на живота си и това е Бетси.

Бетси Грисалес

Дъщеря на Сорая. Повърхностна девойка, малко глупава и обсебена от външния си вид, която отказва да бъде прислужница на Де ла Торе. Бетси се е превърнала в амбициозна жена, която ежедневно се сблъсква със света на блясъка. Образовала се е основно от модните списания, които събира от години. Тя иска да бъде известна на всяка цена и да се види като Кралица на равнината, за да избяга от анонимността. Възползва се от Алкараван, който е влюбен в нея, както и от Сентея. Но танцувалният й талант не е истински и страда много.

Даниел

Най-добрият приятел на Себастиан. Син на Рамон и Йоланда, кметът и първата дама на Пуерто Дорадо. Ветеринарен лекар със силни политически пристрастия. Води се от социална кауза, честен, добър, не злоупотребява с хората и е доста скромен с жените, дотолкова че все още е девствен, тайна, която никой не знае, дори Себастиан. Себастиан е неговата съвест, този, който го учи в живота, който го кара да се смее и да се усеща жив. Той се влюбва в „най-неподходящата" жена за него - Мелинда, бивша проститутка, която живее в El potrillo, което предизвиква голям проблем.

Сентея

Живописна особа. Той е собственик на пощенската компания в селото. Сентея се придвижва със своя мотор, украсен с рога на бик и кожа. Работата му позволява да бъде информиран за всичко, което се случва в района. Той не се свени да разпространява слуховете, които чува. Собственик на Интернет-кафе. Ексцентричен в начина си на обличане. Носят се слухове, че може би е гей, но никой все още не е потвърдил това.

Естебан Камарго

Послушното кученце на Антонио, подчинява му се безпрекословно без да обсъжда заповедите на господаря си от страх да не изгуби мястото си. Когато шефът не е наблизо, Естебан се приема за господар. Възползва се от положението си и се държи грубо с подчинените си. Няма много приятели, тъй като всички в района смятат, че той се грижи само за интересите на покровителя си. От постъпването на Фабиан на работа, той започва да се кара с него.

Фабиан Фонталво

Най-добрият приятел и съдружник на Антонио де ла Торе. Спокоен и добър човек, домошар. Той обожава дъщеря си и съпругата си, но е слабохарактерен, което го прави лесен за манипулиране от страна на Сусана и Нена. Той стига до просешка тояга, без да подозира, че всички е виновен Антонио, който го краде зад гърба. Продължава да е влюбен в съпругата си въпреки явното й отвращение от него. Мариана, най-добрата приятелка на Нена, е човека, който му отваря очите и го кара да се събуди, да реагира на това, което се случва с него. Мариана също така събужда и отдавна забравени чувства.

Пиер льо Гранд

Страстен и ексцентричен мъж. Пиер е безусловен приятел и благодетел на Патрисия. Собственик на бара в селото, „Pirarucú", който се намира на брега на реката. Обожава риболова и преследва голямата риба Pirarucú, за която се говори, че е забелязвана във водите на Амазония, но французинът се кълне, че той също е видял тази риба във водите на реката пред бара му. Авантюрист, който е напуснал Франция, за да търси приключения и се е посветил на много работи: морях, миньор, рибар, готвач и т.н. Когато си е мислел, че нищо не го свързва с тази страна и трябва да си тръгне, той се запознава с Миранда, която става част от букета от негови жени заедно с Хулиета и Аусенсия, тъй като той има голям сърце и има място за всички.

Силвия

Девойка, която е спасен от Патрисия от лапите на пастрока й, който се е отнасял зле с нея. Чувствителна и кокетна девойка, която я превръща в черната овца в ранчото El potrillo. Силвия преминава конфликтен период от живота си и не иска да бъде проста селянка, тя преследва по-далечни хоризонти. Въпреки че има възможността да учи, тя се интересува само от коне и езда.

Аусенсия

Най-младата жена на Пиер и по тази причина, най-много страда от странния брак, тъй като изпитва ревност към съпруга си и трябва да се опита да разбере любовта на съпруга си към другите две жени. Но от друга страна, тя се опитва да поддържа сърдечна връзка с „колежките", като е много близка с Хулиета, а Миранда приема почти като майка. Тя е най-конфликтната от трите заради песимизма и жестокостта си. Винаги приема ситуациите по най-лошия възможен начин. Живее с Пиер от една година, когато е пристигнала в бара, за да си търси работа като готвачка.

Мелинда Контрерас

Бивша проститутка, забавна, чувствителна и с осезаемо чувство за вкус. Един ден просто й е омръзнало да бъде сексуална работничка и е решила да се промени, да води по-достоен живот и да намери мъж, който да обича и уважава в действителност. Получава голяма подкрепа от Хасинта и Патрисия, които я приемат в ранчото El potrillo. Тя разказва на жените, че е осиротяла много малка и никога не им е разкрила истинската си история. Въпреки предишния си живот, Мелинда доказва, че е вярна и добра приятелка. Животът й като проститутка й е дал ценни уроци, които тя използва за доброто на приятелите си в ранчото. Тя се влюбва искрено в сина на кмета, Даниел, и предизвиква голям скандал в политическия и обществен живот в Пуерто Дорадо.

Сорая Грисалес

Готвачка в имението „La Dorada". Доверено лице на Естер, която обожава и съчувства при всички нейни проблеми с господаря Антонио. Винаги се опитва да й помага с каквото може. Майка на безразсъдната Бетси, като не може да понася нейния безотговорен начин на живот и своенравния начин на общуване с господарите. Сорая е винаги много спокойна и почтителна. Губи самоконтрол, когато се сблъсква с Бетси.

Хасинта Паес

Селянка, която се занимава с животни. Типична селска жена. Хасинта е осиротяла и настоящето й семейство са хората от ранчото „El Potrillo". Заради опита, който има, тя е като майка на всички, техен съветник. Тя се грижи за спокойствието в дома. Останалите я слушат и уважават. Патрисия с желание приема нейните съвети. Жена с твърди морални ценности. За нея Бог е над всички. Много честна. Тя съблюдава порядките да се спазват. Чувства се щастлива, когато успява да запази хармонията в ранчото. Чувствата хората в ранчото като собствено семейство и ги обожава. Поради ниското си образование, тя говори елементарно и с ограничен речник. Понякога е много затворена в себе си, много консервативна, много пряма и от части, моралистка. Но нищо не може да й повлияе, когато е в лошо настроение.

Мартин Асеро

Суров и загадъчен мъж. Връща се в Пуерто Дорода след като е прекарал 10 години в затвора в Богота заради покушение, което му е било възложено от Антонио де ла Торе, който го е изселил от земите, предизвиквайки смъртта на съпругата му. В селото всички се боят от него заради необщителността му и никой не иска да му дава работа. Само Патрисия му предлага да живее и да работи в ранчото El Portillo. Мартин доказва, че е трудолюбив, смел и вечен човек. Той също изпитва голяма омраза към Антонио и желанието му за мъст е най-силно. Той се превръща в двигател на отмъщението на Патрисия като при това започва да се влюбва в нея и става един от най-силните съперници на Себастиан.

Миранда

Най-възрастната съпруга на Пиер. Опитна и общителна жена, голяма балерина. Жизнена и приятна. Практически, тя е душата на „Pirarucú". Въпреки възрастта си, тя все още е запазила голяма част от екзотичната си красота, която е покорила Пиер и го е накарала да остане по тези места. Като най-възрастна от трите жени, тя си е спечелила другите две да я уважават и да се вслушват в съветите й. Много отговорна и с голям опит, тя защитава преди всички клана. Когато някой се забърка с нея или Пиер, той се изненадва от нейния темперамент и агресивност. Освен добра танцьорка, тя е и добра певица. Притеснява я прекомерната сексуалност на Хулиета, както и песимизма и индивидуализма на Аусенсия.

Хулиета

Втората съпруга на Пиер. Страстна и чувствена любовница и също като приятелките си, обожава да танцува. Обича много Пиер и му е вярна. Има либерални идеи и това й е помогнало да приеме от самото начало, че трябва да дели Пиер с други жени. Не се притеснява да говори за секс, но смята, че всичко се решава с един флирт. Пиер се е запознал с нея преди четири години, когато тя е пристигнала в Пуерто Дорадо като част от група танцьори.

Йоланда де Пардо

Първата дама в Пуерто Дорадо. Майка на Даниел. Много религиозна жена, която не пропуска църковните служби. За нея всички са мръсни и грешни пред очите на Бог. Управлява своя живот и живота на семейството си с Библия в ръка. Тя е против Патрисия, Пиер и приятелите му. Освен това страда много от близкото приятелство на сина й със Себастиан, когото смята, че влияе лошо на Даниел.

Рамон Пардо

Кмет на Пуерто Дорада. Политикан, той е основната карта на Антонио де ла Торе. Той се преструва, че е на страната на хората, но в действителност, неговите интереси са предимно икономичеки. Сблъсква се със сина си, когато той се кандидатира за изборите с намерението да го измести.

Симон Енсисо

Син на Габино и работник в „La Dorada". Израснал е заедно със Себастиан и Нена, когато обществените различия не са имали значение. Но след това, когато са станали младежи, той губи позициите си и започва да ревнува от Себастиан. Неговата ревност се засилва още повече, когато разбира, че синът на Антонио ще се жени за Нена, в която е влюбен от момента, в който те са изгубили девствеността си заедно. Той не може да я забрави, дори когато тя заминава за Богота и е станала жена на Себастиан, докато са учили. Симон винаги е мечтал да се съберат отново и дори да се оженят, въпреки времето, през което са били разделени. Нена ги манипулира и го уверява, че ще се омъжи за Себастиан, само за да вземе парите му, но се заклева след това да се разведе, за да изживеят заедно любовта си. Симон вярва на всяка нейна дума и е готов да направи всичко, за да помогне при изпълнение на плановете й.

Източник: www.canalrcn.com