Господарката на Троя (La dama de Troya)

3 част

Нена е отвлечена от Симон!

След шега от страна на Себастиан и заради това, че я е накарал да се чувства безполезна, Патрисия излага живота си на опасност - една отровна змия я ухапва и така тя се оказва в ръцете на мъжа, който я е унижавал от първия миг, в който са се запознали.

В това време, Сусана разбира за връзката, която има нейната дъщеря със Симон. Сусана отива да търси работника. С пистолет в ръка, тя го принуждава да приеме различията, които има между него и семейството й.

Въпреки че Себастиан не иска да приеме, силният характер на Патрисия го привлича.

Един ден преди сватбата на сина си и Нена, Естер не е спокойна, защото Себастиан не иска да й каже защо се е променил. Тя иска да знае дали той е уверен в решението си да се ожени за годеницата си. За това, тя разговаря със съпруга си, когото моли да поговори със сина им и да разбере какво го измъчва.

В това време, Фабиан успява да убеди Антонио да го наеме на работа.

Патрисия се ядосва на Хасинта и Пиер, тъй като те не спират да говорят за Себастиан.

Благодарение на Даниел, Нена получава една серенада, която традиционно всяка годеница получава преди сватбата.

Себастиан не смята да позволи на Трухийо да продължава да мами Патрисия, Хасинта и Акларабан с добитъка. Но неговата стратегия при продажбите буди недоверието на Патрисия, която не пропуска възможността да го обиди и да излее върху него целия си гняв.

В този момент, Антонио търси Патрисия, за да й подари едни коне от чиста порода като знак на благодарност, че му е спасила живота.

След една фатална нощ на романтика и страст, Нена започва да се съмнява в истинността на чувствата, които тя и нейният годеник изпитват.

Накрая настъпва деня, в който Пиер разкрива каква е тайната, която крият съпругите му и коя от тях го мами.

В това време, Себастиан забравя за сватбата си, за да отиде на фиестата, на която Хасинта го е поканила. Той не подозира, че за първи път откакто познава Патрисия, ще види колко красива и очарователна жена е тя.

По пътя към църквата, Симон отбива от пътя и завежда Нена на непознато място.

След като Симон отвежда Нена на едно отдалечено място, тя му прави предложение, което много го ентусиазира и изяснява намеренията й. Нена признава, че ще се омъжи за Себастиан само заради парите му, но при първа възможност ще се раздели с него, за да бъде заедно със Симон.

В това време, на празненството по случай рождения ден на Пиер се случва нещо неочаквано по нареждане на съпругата на кмета. След това, мъжът е много объркан и се опитва да намери обяснение.

Нена и Себастиан трябва да намерят най-доброто обяснение за пред родителите си за това, че не са отишли на собствената си сватба. Въпреки че не знаят истинските мотиви, поради които и двамата са отсъствали, годениците обещават това да не се повтори.

От друга страна, Хасинта разговаря с Патрисио и настоява да разбере, че за да бъде щастлива, трябва да забрави за миналото. И въпреки че тя не иска да признае, Себастиан де ла Торе може да й помогне много.

В ранчото на Патрисия, Себастиан събира кураж и й казва, че е влюбен в нея. Тази ситуация е изненадваща и за него, тъй като той никога не си е представял, че ще направи това признание. Освен това, тя също изпитва нещо към него. Най-неочаквано, младежът, който е решен на всичко, се приближава до нея и я целува. След като вижда, че му отвръща, Себастиан се приближава още повече до нея. По тази причина тя го изблъсква.

От друга страна, Патрисио отива в ранчото на Антонио де ла Торе, за да му върне конете, които този мъж й е подарил.

Патрисия отива в имението на Антонио, за да му върне конете, които той й е дал. Тя не подозира, че там ще се срещне със Себастиан. Тя разкрива връзката, която съществува между него и мъжа, чийто живот е спасила. Себастиан използва тази възможност и се опитва да поговори с тази необщителна жена. Той се опитва да я убеди, че намеренията му към нея не са лоши и че никога не е мислел да се възползва от ситуацията.

От друга страна, Симон пристига в дома на Нена точно в момента, в който тя пробва сватбената си рокля. Впечатлен от красотата й, той й прави комплимент, което ядосва Сусана, която го поставя на мястото му, без да се интересува, че там е и Естер.