Господарката на Троя (La dama de Troya)

5 част

Себастиан и Патрисия се отдават на любовта си!

Антонио и Естер имат усещането, че синът им не е много сигурен, че иска да се ожени за Нена, но младежът не може да се отметне от дадената дума. Следвайки традицията на семейството, Антонио подарява на Себастиан верижка с медальон във формата на кон.

Малко преди сватбата, Сусана предупреждава Нена, че за нищо на света няма да позволи на Симон да се приближи до нея.

Хасинта утешава приятелката си Патрисия, която плаче безутешно.

Скоро става ясно дали Симон ще остави любимата си Нена да се омъжи за Себастиан и дали Патрисио ще се откаже от своето отмъщение и ще се отдаде на чувствата, които събужда в нея младия Де ла Торе.

Междувременно, Пуерто Дорадо е парализирано от най-важното социално събитие, което се е случвало в селото. Хасинта и Пиер подкрепят и придружават своята наранена приятелка в тази мъчителна ситуация.

Предстоят неочаквани обрати в живота на най-състоятелните семейства в района.

Пиер и Хасинта излагат на опасност приятелството си с Патрисия, но правят това само за да може накрая тя да бъде щастлива. Бъдещето на тази двойка зависи единствено от тях и тяхната гордост.

От друга страна, посъветвана от майка си, Нена решава да потърси Себастиан, за да говори с него за случилото се и за да го помоли да се върне при нея.

Антонио не може да позволи на селяните от района да приключат с бизнеса му и след като Патрисия успява да ги настрои против него, той успява да покаже кой командва в Пуерто Дорадо.

Докато Сусана прави любов с Антонио и го моли да не изоставя семейството й в толкова затруднено финансово положение, Нена и Симон се отдават на страстта, която изпитват един към друг.

Междувременно, Хасинта и Пиер търсят навсякъде Патрисия.

След като не намира къде да прекара нощта, Себастиан решава да удави мъката в алкохол, без да подозира, че животът ще му предостави възможност да демонстрира пред Патрисия, че любовта, която изпитва към нея, е истинска.

Без да мисли за последствията от действията си и за притесненията на близки и приятели, Себастиан предлага на Патрисия да прекарат най-прекрасната нощ в живота си на едно място, което е далече от всички, които биха се опитали да попречат на щастието им. Себастиан рискува и целува страстно Патрисия.

В това време, по заповед на Антонио, Габино отива в „Портийо", за да търси Себастиан и Патрисия, а Нена подозира, че нейният бивш годеник е в прегръдките на тази селянка.

Оставайки без пари и бензин, Себастиан и Патрисия нямат друг избор, освен да припечелят пари по най-очаквания начин: да участват в състезания.

От друга страна, Хасинта се притеснява от изчезването на приятелката си и отива да търси Себастиан в дома му, без да подозира, че това посещение ще потвърди подозренията на Антонио относно истинското местонахождение на сина си. Неговите действия събуждат ревността и недоверието на Естер.

След един ден, изпълнен с приключения, смях, лудости, но преди всичко с любов, Себастиан и Патрисия преживяват своята първа страстна нощ. Сред целувки, прегръдки и ласки и сред тъмнина, двамата освобождават страстта, която ги изгаря отвътре и най-накрая консумират своята любов без никакъв страх. На следващия ден, на ярката слънчева светлина, Патрисия вижда върху гърдите на любимия си медальона във формата на кон - единственият спомен, който има от нощта, в която са убили съпруга й, изнасилили са я и са се опитали да я убият.

След неочакваното изчезване на Патрисия, Себастиан тръгва да търси отчаян, без да има обяснение какво се е случило. Когато отива в ранчото, където тя живее, той се изправя срещу Алкарабан, който настоява той да я остави на мира и да не я наранява повече.

От друга страна, Антонио се притеснява, че синът му не се появява. Той изпраща Габино да го потърси. Когато най-накрая се прибира, Себастиан разговаря с баща си, който го упреква за това, че е изчезнал без да го предупреди.

Накрая, Патрисия разговаря с Патрисия и й разказва, че е открила мъжа, който е разрушил живота й.