Желязната дама (Soy tu dueña)

27 серия

Валентина и Ивана – много близко до Хосе Мигел!

Крисанта влиза в конюшнята и разглежда петната от кръв по стената, където е намерен Насарио. Веднага си спомня за петната от кръв, който Росендо е имал върху ризата си предната нощ, обяснявайки че са от Алтанеро.

Крисанта се изправя срещу Росендо и го пита дали той е убил Алтанеро.

Федерико моли за услуга Леонор, която се връща в Мексико сити, тъй като не ѝ харесва живота в имението.

Валентина е освободена и трябва да се върне в „Лос Каскабелес“. Тя не иска да тръгне с Хосе Мигел върху неговия кон и решава да върви пеша до там. Хосе Мигел я последва с коня си. Тя няма друг избор, освен да приеме той да я качи върху гърба на коня. Под претекст, че трябва да държи здраво юздите на коня, Хосе Мигел прегръща Валентина и тя започва да се чувства удобно в неговата прегръдка.

Илюминада разказва на Ивана за празненството, на което я е поканил Орасио. Ивана решава да отиде.

Като пристигат в „Лос Каскабелес“, Хосе Мигел споменава Ивана. Валентина си сваля шапката и му казва, че Ивана не го познава толкова добре, колкото нея. Приближавайки се до нея, Хосе Мигел отбелязва, че само защото я е целунал веднъж, не означава, че го познава по-добре от която и да е жена. Казва ѝ да не се притеснява за братовчедка си, защото той не смята да я целува.

Ивана отива на празненството, където Хосе Мигел е заобиколен от момичета. Ивана отива да го поздрави с „Здрасти, любов моя“ и с целувка по устата. Всички остават шокирани, включително и самия Хосе Мигел.

Орасио се изпълва с ревност, когато Хосе Мигел целува Ивана.