Загадките на любовта (Los misterios del amor)

Пета част

Горката Франсиска!

Докато в клиниката Сулейма и нейните колеги обсъждат живота на Франсиска и дори си мечтаят за увеличение на заплатите, убедени, че тя е бъде бъдещата съпруга на собственика на клиниката, Исабела и Октавио започват своите машинации, с които целят да контролират Франсиска и Джейсън. Първата стъпка прави Октавио, който докато разговаря с Франсиска, й казва, че Хуан Андрес е готов да й плати за времето, през което е била с него, но в замяна иска тя да забрави за него.

„Приятна вечер“!

Амарелис поставя на място Пиментел, който успява да я избегне, пожелава й „Приятна вечер!“ и я оставя сама.

Естела признава истината на Артуро, който се чувства объркан заради случилото се и неувереността на Естела я подтиква да се подложи на операция. По този начин тя обръща гръб на любовта му....

Франсиска е отчаяна заради изчезването на Хуан Андрес. Тя се страхува, че той я е измамил. Но много скоро всичко се изяснява.

Ужасен проблем!

Д-р Пиментел има неочаквано посещение. В кабинета му влиза не някой друг, а бившата му съпруга – Лаура, която открива на стената своя снимка върху дъска за дартс, върху която има няколко стрелички. Лаура е изненадана и се сърди на Марикрус, която не може да избегне гнева й за това, че не й е казала нищо.

Едуин не забелязва промяната в съпругата си и остава сляп за реалността. Той продължава да вярва, че връзката му с Ванеса е добре прикрита и продължава по същия начин.

Отменена сватба!

На семейна вечеря във връзка с предстоящата сватба между Хуан Андрес и Каролина, Джейсън променя плановете и в ролята си на Хуан Андрес Роман заявява, че няма желание да се ожени. Това оставя Исабела без думи.

Пиментел е решен да спечели Дебора и я изненадва с романтична вечеря, но също така е изненадан от неочакваното появяване на Амарелис.

Марикрус е шокирана от безочието на Едуин, който направо я пита дали си има любовник.

Даниел е лекарството!

В клиниката се притесняват за състоянието на Франсиска. Сулейма, както винаги, не може да стои със скръстени ръце и решава, че за лечението на Франсиска има само един лек – Даниел. Това, което никой не подозира е, че по време на срещата между двата, ще се появи Джейсън. Понякога може да се окаже, че лекарството е по-лошо от болестта.

Едуин отива да търси Марикрус в клиниката без да я предупреди, но не успява да се види с нея, защото в това време тя е на обяд с Габриел.