Загадките на любовта (Los misterios del amor)

Франсиска Наранхо има една платонична любов: Хуан Андрес Роман, собственик и директор на клиниката, в която тя работи като медицинска сестра. Тя знае, че става дума само за една мечта: Хуан Андрес никога не би я погледнал. Тя знае това от опит: той никога не й е обръщал внимание. Но съвсем случайно, Хуан Андрес Рамон се среща с мъж, който напълно прилича на него и той се договаря с него да се разменят за няколко часа. Този негов двойник, с когото нямат кръвна връзка, е популярен тип, таксиметров шофьор - Джейсън Мартинес.

Това, което започва като игра за няколко часа, по стечение на обстоятелствата се превръща в кошмар за Хуан Андрес Роман, който изчезва, принуждавайки Джейсън Мартинес да заеме неговото място. Джейсън Мартинес влиза в ролята на Хуан Андрес Роман и остава поразен от Франсиска Наранхо. Още от първия миг той разбира, че тя е жената на живота му.

В същата клиника работят и още две жени, които преживяват подобни процеси, където любовта и тайната се смесват. Те също заемат важна част в тази история.

Първата е д-р Марикрус Фернандес, която е изненадана от един непознат, който се приближава до нея. Това е Габриел Акоста, който й казва, че неговата съпруга и нейният съпруг са любовници. В началото, Марикрус не приема това, което Габриел й казва, но малко по малко тя се приближава и накрая разкрива истината. Тя установява, че той й е казал истината: двамата са жертви на една и съща изневяра. Освен това, по различни причини, двамата не могат или не искат да се разведат. Те се утешават, търсят начин да разрешат ситуацията и без да се усетят, се влюбват един в друг.

Другата жена е Дебора Саласар, привлекателна дама на 45 години, която пристига след като дълги години е живяла в чужбина. Тя започва работа като новата администраторка на клиниката. Въпреки всичко, тази жена изглежда много странна. Загадъчно и съблазнително едновременно. Първият, който е привлечен от нея, е д-р Емилио Пиментал, шефът на Франсиска - груб мъж, който живее с голяма доза цинизъм. Дебора бързо създава специална връзка с Франсиска. И това не е рисковано. Но нито Франсиска, нито д-р Пиментал подозират истината.

В спешното отделение на една клиника, в което всяка седмица се появява нов случай, който напълно променя програмата, историите на тези три жени, заедно с хората около тях, се развиват в забързан ритъм, изпълнени с драма и комедия, човешка болка и надежда... сред големи страсти и всички препятствия доказват, че най-накрая тайната на любовта винаги тържествува.

Източник: www.venevision.net