Загадките на любовта (Los misterios del amor)

Трета част

На прицел!

Джейсън продължава да прави това, което иска и не пропуска нито една възможност, за да бъде близо до Франсиска Наранхо. Този път я кани в апартамента на Хуан Андрес.

Сулейма се разкъсва между клюките и любовта – сега тя е влюбена в нов пациент, който пристига в клиниката и който припада, когато я вижда.

Габриел се сблъсква с Едуин на изхода на Пилатес. Той е решен на всичко.

Марикрус е объркана и отчаяна. Тя не знае какво да прави, нито да каже. Както винаги, тя търси утеха в любовта към дъщеря си и плаче.

Пиментел най-накрая излиза на вечеря с Дебора в края на един много натоварен ден, през който освен работата в клиниката, той е имал сблъсък с бившата си съпруга, която му се обажда, за да го тормози отново.

Живот назаем...

Джейсън губи контрол и решава да се откаже от всичко. Той е изморен от преследванията на Исабела, както и на самия Октавио. Освен това е изтощен да се бори за живот, който не му принадлежи. Октавио се парализира от реакцията на Джейсън, но отново се заема да му напомни, че няма друг избор, освен да изпълнява всичко, което му каже.

Амарелис прави сцена на ревност на Пиментел, който й отговаря с присъщия за него цинизъм и се освобождава от нея.

Сулейма се впуска в авантюра, опитвайки се да помогне на Даниел – нейната нова платонична любов, и се опитва да открие близките му.

Отмъщението!

Докато Джейсън се наслаждава на компанията на Франсиска, Октавио пуска в ход своя план и започва да действа срещу най-ценното за Джейсън – неговото семейство.

Марикрус и Габриел се срещат, за да успокоят болката си от измяната и се опитват да намерят разрешение на ситуацията.

Интуицията на Исабела се изостря още повече и тя се опитва да се свържи с Владимир, за когото вярва, че може да й разкрие какво точно се случва.

Като акт на върховен цинизъм, Едуин посещава Лаура, за да я пита какво се случва с Марикрус през последните дни.

Нов случай!

Необичаен спешен случай се появява в клиниката „Хосе Грегорио Ернандес“. Същото се случва и със сърцето на Даниел, който вече е запленен от сладостта и красотата на Франсиска Наранхо.

Амарелис започва да изпраща съобщения на Дебора, която не знае за връзката, която съществува между Амарелис и Пиментел.

Исабела продължава със своята цел да открие тайните около промяната на брат й Хуан Андрес.

Октавио притиска Джейсън, за да му попречи да допуска нови грешки.

Съвестта!

Ванеса се задъхва от лъжите си и едно обаждане може да я издаде.

Съвпаденията измъчват съвестта на Едуин, тъй като на мястото, където завежда Марикрус на вечеря, се среща с любовницата си.

Пиментел посещава Химена, дъщеря си, и й обещава да присъства на терапията й заедно с майка й. Лаура, който не приема новината, удря по главата доктора, докато излиза.

Докато всичко това се случва в кабинета, Октавио се наслаждава на питие и пие за контрола, който има над Джейсън, но може би това ще се окаже най-горчивото му питие.