Наследницата (La heredera)

45 серия

Каурис стреля по Аранса

Аранса избягва от Каурис, Сантяго, Алехо и агентите от OFI. Каурис нарежда на Аранса да спре; двете жени се изправят една срещу друга с насочени оръжия.

В апартамента на Антонио, Рикардо чува изстрелите и си мисли, че са ранили майка му. Рикардо и Антонио пристигат там и заварват Аранса да лежи на земята ранена. Наблизо са Сантяго, който не спира да снима, Алехо, Каурис и другите агенти. Преди сина му да се приближи, той го хваща и го връща в апартамента. Наемниците, които виждат всичко, се обаждат на Саломон и му съобщават, че са хванали Аранса, но не знаят дали е жива или мъртва. Агентите извиква линейка и откарват ранената Аранса в болницата.

Рикардо изпада в нервна криза и за това Антонио извиква лекар.

Алехо обвинява Каурис, че е стреляла по Аранса, а тя му отговаря, че е било при самозащита. Сантяго защитава Каурис.

Антонио успява да успокои сина си. Каурис и Алехо се появяват, за да разпитат Антонио за Аранса. Каурис разбира, че Антонио е невинен и му казва, че ще му прати призовка, за да даде показания.

Саломон съобщава, че Аранса е хваната от OFI, но не знае дали е жива или мъртва.

Мария Клаудия има съмнения относно решението си да не търси Антонио. Сантяго се опитва да ѝ повлияе като отбелязва, че не бива да се замесва с тип като Антонио, защото той защитава една престъпница.

Дон Хулиан, Лорена, Октавио и Габриела виждат по телевизията съобщението, че Аранса е заловена и за връзката ѝ с ВАПОР.

Антонио се обажда на Мария Клаудия и я убеждава да се срещнат. Сантяго се връща от тоалетната и вижда, че Мария Клаудия е излязла.

Докато Аранса е в операционната зала, Каурис и Туфино чакат. Той коментира, че Алехо я е обвинил, че е стреляла по Аранса. В този момент пристига агент, който казва на Каурис, че е обвинена в ненужно използване на насилие по време на ареста и е започнато разследване.

Мария Клаудия се среща с Антонио. Той я пита дали има нещо общо с ареста на Аранса. Мария Клаудия се възмущава от това обвинение. Те започват да спорят и тя го обвинява, че не е отишъл на срещата им. Антонио ѝ обяснява причината за закъснението си, но тя не му вярва.

Лауро и Саломон закусват със заместник прокурора Бенавидес. Обсъждат какво се е случило с Чипоноска. Заместник прокурорът се притеснява, че Аранса може да ги издаде.

Сантяго предупреждава Дулсе, че трябва да приключи връзката си с дон Хулиан, защото може да бъде замесена в трафик на оръжие.

Хирургът съобщава Каурис, че са извадили вече куршума от тялото на Аранса, но тя е все още с опасност за живота.

Мария Клаудия казва на Антонио, че въпреки любовта си, те трябва да се разделят.