Господарката на Троя (La dama de Troya)

13 част

Антонио гони Себастиан от дома си!

Без да мисли за последствията от действията и изпълнен с любов, Себастиан предлага на Патрисия да стане майка на децата му, тъй като тя е жената, с която той иска да сподели остатъка от живота си.

Естебан изпада в паника, когато представители на министерството по опазване на околната среда пристигат в кланицата и настояват да видят разрешителните за работа, но такива няма. Той няма друг избор, освен да прибегне до помощта на Рамон, който да му помогне при разрешаването на този толкова сериозен проблем.

В това време, Сусана се среща във Виявисенсио с Антонио, докато съпругът и дъщеря й се притесняват за нея, тъй като не знаят къде може да е.

Въпреки всички и всичко, Себастиан и Патрисия продължават с плановете за сватбата си. Пиер и Хасинта се радват за щастието на тяхната приятелка. Антонио, от друга страна, се заклева да направи всичко възможно, за да попречи на сина си да провали живота си с тази селянка.

Нена, отчаяна от последните събития, казва на Симон, че не иска да знае нищо за него и че ако иска, може да разкаже на Себастиан и на цялото село, че двамата са били любовници.

Мелинда се облича подобаващо за срещата си с родителите на Даниел, нейният годеник, но е много нервна, защото скромният й произход може да не се хареса на родителите на бъдещия й мъж.

Против волята на съпругата си Естер и с намерението да принуди сина си да премисли, Антонио решава да изгони Себастиан от дома си, ако продължава с идеята да се ожени за Патрисия.

В това време, Мартин притиска Патрисия да му разкаже как вървят техните планове за отмъщение срещу семейство Де ла Торе. Малко притеснена от интересите му, тя му отговаря, че всичко върви както са го планирали.

От друга страна, в дома на Даниел се развихря истинска битка, тъй като майка му започва да обижда Мелинда заради връзката й с Патрисия.

Притеснена за състоянието на годеника си и без да може да заглуши любовта, която изпитва към него, Патрисия предлага на Себастиан да се премести да живее при нея. Но фактът, че Мартин също живее там, пречат на младежа да приеме предложението. Точно в този момент се появява Нена, изпълнена с гняв и болка, която упреква Себастиан за действията му. Тя разказва на Патрисия, че двамата със Себастиан са били заедно, спали са заедно и са правели планове за бъдещето, докато тя не се е намесила между тях.

Симон се запознава с един мъж в бордея, където се опитва да забрави своята любовна мъка. Мъжът му предлага добро за плащане за съмнителна и безскрупулна работа.

Себастиан изчезва без никой да знае къде е. Нито семейството, нито приятелите, нито Патрисия знаят къде се намира. Пълен хаос настъпва в Пуерто Дорадо и всеки един от враговете на семейство Де ла Торе може да бъде замесен в това изчезване.

След като Антонио изгубва един от най-добрите си бикове за разплод на скотовъдния пазар, Карина – чувствена и мистериозна жена, пристига в имението му, за да му предложи много добра сума за най-добрият му бик за разплод, с който разполага.