Освалдо Риос (Osvaldo Rios)

Пълно име: Освалдо Риос Алонсо (Osvaldo Rios Alonso)
Дата на раждане: 25 Октомври 1960 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Каролина, Пуерто Рико
Родители: Освалдо Риос (Osvaldo Rios) и Нели Алонсо (Nellie Alonso)
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Хералдин Фернандес (Geraldine Fernandez) – 1 юли 2000 година и Кармен Доминичи (Carmen Dominicci)
Деца: три – Гиулино Габривл (Giuliano Gabriel - 1990), Джери Ан (Jerry Anne - 1993) и Освалдо Габриел (Osvaldo Gabriel – 2001)

Рейтинг:  7.20  (503 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Освалдо работи в света на шоу бизнеса като актьор и музикант в групи от родната му страна.

След като завършва специалност Психология, той рабати няколко години в група за подпомагане на ученици, които се нуждаят от професионална помощ или насочване за университета. След това, Освалдо работи като модел. Неговата външност му спечелва участие във филма на Корин Теладо (Corin Tellado) – една прекрасна любовна история, в която си партнира с Руди Родригес - „En aquella playa“. Филмът е показан в редица страни.

Освалдо получава нови предложения и приема да участва в театралната постановка „M.A.C.H.O.S.“, което му но наградата Agueybana за успешен дебют. Следват други театрални постановки, при което е бил избран от Анхела Мейер (Angela Meyer) за роля в теленовелата „Наталия“. Следващото му участие е в мюзикъла „Guys and Dolls“, в който е неговия дебют като професионален певец.

Телевизионният режисьор Грацио Д'Анжело (Grazio D' Angelo) и писателката Делия Фиайо (Delia Fiallo) избират Освалдо Риос за главната мъжка роля в теленовелата „Касандра“ (1992), в която си партнира с Корайма Торес. Теленовелата става най-показваната по света и дори влиза с рекорд в книгата на Гинес. Освен това, Освалдо пее основната тема в теленовелата, която е композирана от неговия мениджър Алехандро Монталбан (Alejandro Montalban). Добрата игра на актьора е оценена високо от критиката във Венецуела и е поканен да покаже своя певчески талант на събитието „Chicas 2001“.

Освалдо Риос става много популярен в Латинска Америка и е поканен да изиграе главната роля в телеовелата „Вдовицата в бяло“ (1996) заедно с Йоланда Монхе (Yolandita Monge). Тази теленовела е излъчена в редица страни, включително и в България. Музиката към теленовелата включва 15 песни, седем от които изпълнява Освалдо, а шест – от Йоланда.

След десет години работа в чужбина, Освалдо се завръща в Пуерто Рико. Снима се във филмите „Los hijos de Nadie“ и „Una pasion en el espejo“. Освен това, той участва и в сериала „Despues del Adios“, където си партнира с Алба Нидя Диас (Alba Nydia Diaz).

Освалдо се връща към театралната сцена с участието си в мюзикъла „The Beauty and the Beast“.

В началото на 2000 година, Освалдо работи в Мексико и Колумбия, снимайки се в продукциите „Pecado Mortal“ и „Rauzan“.

Освалдо Риос не се задоволява с актьорството. Той създава заедно с Папо Кос (Papo Coss) компанията „Riverside Entertainment Company“, която продуцира различни сериали и филми.

Външността на Освалдо, както и актьорския му талант му осигуряват нови предложения.

Източник: www.imdb.com