Господарката на Троя (La dama de Troya)

14 част

Себастиан е спасен и с Патрисия продължават с плановете за сватбата!

Полицията пристига в ранчото „Ел Потрийо“ точно в момента, в който Хасинта и Пиер успяват да посеят зрънцето на съмнението в Патрисия относно невинността на Мартин. Но откриването на окървавената риза на Себастиан в стаята на Патрисия я превръща в основната заподозряна за отвличането на годеника й.

Сусана убеждава Нена да се обади на Симон и да го разпита за изчезването на Себастиан, защото тя е убедена, че той има нещо общо с изчезването на сина й. Нена обещава да свали маската му, за да спечели точки пред семейство Де ла Торе.

Докато полицията издирва Патрисия навсякъде, тя се среща с Мартин, планирайки да отидат при Карина, защото подозира, че тя е отвлякла Себастиан. Тя остава незабелязана в селото, тъй като се е преоблякла като продавачка на добитък.

Роке, Херемиас и други селяни от района помагат на Патрисия да открие годеника си преди да му се е случило нещо лошо.

В това време, Карина посещава Естер и й предлага хората си и пари за спасяването на сина й.

След като разговаря с Хасинта и я моли да й помогне да открие Карина, Патрисия се среща отново с Мартин, за да продължат с плановете си. Полицията се появява в хотела, където двамата се крият и надеждите им да се измъкнат от там незабелязани, се изпаряват.

Карина се опасява, че властите всеки момент могат да открият мястото, където държи Себастиан и за това издава заповед да го убият, за да се отърве от него.

Габино се появява точно на време, за да попречи на Антонио да извърши някоя лудост и да остави своето семейството си в затруднено положение.

Вярвайки в думите на Патрисия и Мартин и с намерението да открие Себастиан, Даниел скрива бегълците в колата си и им предлага помощта си, за да разобличат Карина.

Междувременно, Карина успява да предотврати разпита, които разследващите случая на Себастиан провеждат и пред всички се представя като жертва. Тази перверзна жена много добре знае как да се възползва от красотата и прозорливостта да докара до край плановете си за отмъщение срещу Антонио и семейството му.

Карина отвежда Антонио на мястото, където преди години той самият е убил баща й и му предлага да си отнеме живота, за да върне свободата на сина си.

В същото време, Патрисия, Мартин и Даниел претърсват стаята, в която е отседнала Карина, в търсене на следи, които биха ги отвели до мястото, където тя държи Себастиан.

От друга страна, Нена посещава Естер, за да й каже, че въпреки че връзката й със Себастиан е приключила, тя може да разчита на подкрепата й, както и на подкрепата на семейството й.

След като убива Карина, Антонио си дава сметка, че е допуснал най-голямата дрешка в живота си – сега на Себастиан му остават броени минути живот. Докато Габино и Антонио се отправят към хотела, в който е отседнала Карина, Естер има предчувствието, че нещо лошо се случва със сина й.

Патрисия и Даниел откриват Себастиан на мястото, където го държат в плен. Той е в безсъзнание и изглежда, че прекалено късно са пристигнали да го спасяват.

Нена продължава да настоява на обвиненията си, че Патрисия е виновна за изчезването на бившия си годеник. Тя разказва на майка си, че въпреки обстоятелствата, Естер вярва в невинността на тази селянка.

Вече на свобода, Себастиан не пропуска нито миг, за да бъде с любимата жена. Той настоява да продължат с плановете за сватбата, въпреки че не могат да разчитат на подкрепата на родителите му. Докато Себастиан спори усилено с Антонио, който не иска да му даде добитъка, който му принадлежи, за да започне нов живот, Естер търси Патрисия и прави опити да се сближи с девойката, която ще стане съпруга на единственото й дете.

Нена научава за плановете на Себастиан и умира от гняв, разбирайки че чувствата, които той изпитва към селянката, са много по-силни, отколкото онези, които някога е изпитвал към нея.

Себастиан не иска да бъде в тежест на Патрисия и въпреки че тя не го е молила, прави всичко възможно, за да бъде полезен и да спечели симпатиите и доверието на всички. Въпреки всичко, Мартин не иска да бъде негов приятел и смята, че неговото оставане в ранчото може да се превърне в пречка за плановете му за отмъщение срещу семейството му.

Фабиан е много притеснен от силната мъка, която е обхванала дъщеря му и за това отива да търси Симон, за да го помоли да отиде в дома му и да помогне на дъщеря му Нена да се възстанови.

След коментар от страна на Мартин, че Антонио е крадец, Себастиан изгубва търпение, нарушавайки спокойствието и хармонията в ранчото „Ел Потрийо“. За да попречи на зараждащия се скандал, Патрисия се намесва. Тази грубовата жена е изправена между любовта към Себастиан и плановете за отмъщение, които има с Мартин.

Сусана е шокирана от изказването на Нена, че няма да си отдъхне, докато не разруши живота на бившия си годеник и на селянката. Тя смята да ги накара да си платят за всичко, което са й причинили.

За да избегне повече проблеми със Себастиан, Патрисия трябва да изгони Мартин от ранчото. Въпреки че това е против волята й, тя няма друг избор. Патрисия иска да помогне на Мартин и за това моли Пиер да го вземе на работа в бара си.

Естер разговаря със сина си за предстоящата сватба.

Нена разговаря с Мариана и й съобщава, че баща й трябва да пътува до Богота по работа и би било добре, ако тя го придружи.

Патрисия и Себастиан решават да избързат със сватбата и назначават нова дата. Новината изненадва всички, особено Мартин, който не може да разбере защо те толкова бързат. Чувствата му са много объркани.

Себастиан моли майка си да му бъде кума на сватбата. В това време, Нена и Сусана търсят начин да попречат на плановете на щастливата двойка.

Антонио побеснява, когато вижда, че Фабиан се връща от пътуването си без да е разрешил проблемите на кланицата.