Господарката на Троя (La dama de Troya)

1 част

Патрисия пристига, за да си отмъсти!

Патрисия Крус се завръща от своето заточение, за да си отмъсти. Тя започва с поставяне на маркировка по стените на имението, в което живее Антонио де ла Торе - мъжът, предизвикал най-голямата трагедия в живота й. Тя се опитва да му напомни, че тези земи не му принадлежат. Освен това, тя отваря портата, зад която се намира добитъка му, за да предизвика проблеми на своя палач.

По това време, Себастиан де ла Торе, синът на Антонио, се завръща след като е учил в университета. Той иска да помага на баща си при управлението на имението. Той пристига с годеницата си, за която е твърдо решен да се ожени. Но той не знае, че точно в този ден ще се запознае с Патрисия, с която той започва да има проблеми. Себастиан й се подиграва заедно с приятелите, без да знае, че тази жена ще му го върне. Но проблемите му не свършват там, тъй като баща му има други планове за него.

По време на празника на жителите от равнината, Патрисия и Себастиан се срещат за втори път. Той използва тази среща, за да й се извини за случилото се при пристигането му в селото. Тя, вярна на своя темперамент, не приема добрите намерения на Себастиан.

В това време, нещастието чука на вратата на семейството на Фабиан. Всъщност, той сам си е виновен за икономическа криза, през която преминава. Конфискуват имението му и всичко, което има, включително колите и добитъка. Това предизвиква гнева на съпругата му Сусана, на дъщеря му Нена Фонталво, които обвиняват Фабиан за своите нещастия и го сочат за основния виновник за тяхното икономическо положение.

От своя страна, Антонио, бащата на Себастиан, забелязва Патрисия и се изпълва със страхове, става нервен, тъй като се притеснява, че неговите големи тайни могат да бъдат разкрити. За това той започва да преследва тази жена, която успява да се измъкне и той праща полицията по петите й.

Междувременно, Симон влиза в стаята на Нена и я целува на сила. Сусана, от своя страна, се възползва от това, че е отседнала в имението „Ла Дорада" и след като си пийва преди това, се опитва да съблазни Антонио.

От друга страна, Себастиан предизвиква Патрисия на надбягване с коне. Докато той има голямо желание да я целуне, единственият интерес на тази груба жена е да спечели пари, за да спаси ранчото.

След като разбира, че Умберто е мъртъв, Антонио преследва Патрисия и в църквата на селото се изправя срещу нея, за да види нейната реакция. Той иска да разбере на какво е способна тази жена.

От друга страна, Нена, обременена от икономическото положение на семейството си, разговаря със Себастиан и двамата решават да избързат със сватбата.

Воден от гордост и желание да покаже на Патрисия, че не е имал нищо общо с шиповете в седлото на кобилата, Себастиан взема без разрешение на баща си най-скъпия кон от имението и предлага облог - кон за кон. Дали Патрисия ще разкрие мъжа, който е разрушил живота й или Себастиан ще спечели срещу Патрисия?!