Господарката на Троя (La dama de Troya)

2 част

Себастиан кокетира с Патрисия!

Пиер не може да намери покой - той отива при Аймара (предсказателката на селото), за да разбере коя от трите му прекрасни жени е способна да го предаде.

Антонио казва на Габино, че Патрисия не го е разпознала и може би тя няма никаква представа, че той е убиеца на съпруга й.

Себастиан се появява на мястото за надбягвания със Султан - чистокръвен кон, най-скъпия в имението на семейството му. Той приема да се състезава срещу Патрисия и кобилата й.

Заради любовна бележка, която Симон е оставил за Нена под възглавницата на леглото й, Себастиан започва да се съмнява във верността на годеницата си.

Малко по-късно, Себастиан става жертва на един разгневен мъж, който е изгубил парите си по време на състезанието, в което, както се предполага, Себастиан е заложил капан. Обиден от това, Антонио взема правосъдието в свои ръце и принуждава животновъда, че не бива да се забърква със семейство Де ла Торе.

Съвсем случайно, Себастиан отива да се освежи на реката, в момента, който Патрисия се къпе. Без да подозира какви проблеми може да си навлече заради това, че наблюдава тази жена гола, той остава омагьосан от нейната красота. След като разкрива какво прави, Патрисия обвинява младежа, че е развратник и преди този инцидент да се превърне в нещо по-голямо, тя го изгонва от имението.

В бара Пираруку, Пиер възлага важна мисия на Сентея - от този момент той да се превърне в сянка на трите му жени и да не се отделя от тях дори през нощта.

Плановете на Антонио излизат извън контрол и противно на това, което си е мислил, Патрисия (жената, която е изнасилил и се е опитал да убие) е единствената, която може да го спаси. Може би това е шанса на Патрисия да разкрие кой е мъжа, който е унищожил нейните илюзии и мечти.

Междувременно, Нена разговаря с Мариана и й разказва, че Симон е решен да попречи на нея и Себастиан да бъдат щастливи.

След като е бил на крачка от смъртта и признавайки, че благодарение на Патрисия е все още жив, Антонио решава да не я убива. Въпреки всичко, Габино настоява, че да остави тази жена жива е много рисковано за плановете му. Освен това, той усеща, че неговият шеф крие нещо, нещо, което го е накарало да размисли.

В имението, Себастиан продължава да пее прочувствените песни на местните жители пред Патрисия. Неговата единствена цел е да получи нейната прошка. Но вместо да постигне своята цел, накрая той се оказва увлечен в дискусия с Акларабан, който не смята да позволи на младежа да се подиграе с неговата приятелка.