Кристофър Укерман (Christopher Uckermann)

Пълно име: Кристофър Александър Луис Кастияс вон Укерман (Christopher Alexander Luis Casillas von Uckermann)
Дата на раждане: 21 Октомври 1986 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Височина: 179 см

Рейтинг:  7.71  (131 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кристофър Укерман е мексикански певец, автор на песни и актьор, по-познат като член на поп-групата RBD.

Кристофър има европейски корени - майка му е шведка, а баща му е мексиканец.

Кристофър започва актьорската си кариера на две годишна възраст, участвайки в телевизионна реклама.

През 1999 година, той е избран за роля в детската теленовела „El diario de Daniela". След участия в още две теленовели - „Amigos X Siempre" (2000 г.) и „Aventuras En El Tiempo" (2001 г.), идва и най-популярната му роля в младежката теленовела „Непокорните", в която интерпретира Диего Бустаманте, ученик в колежа „Elite way school", който има мечта да стане музикант. Успехът на продукцията е толкова голям, че групата RBD продължава да съществува и след края на снимките на телелновелата. В групата, той е барабанист. RBD продава свои записи не само в Мексико, но и в различни държави в Южна Америка, САЩ и Испания. След като имат невероятен успех, пеейки на родния си испански език, групата има още по-голям успех след издаване на албуми на португалски и английски език.

През 2005 година, заедно с четири от най-добрите си приятели, Кристофър основава своя компания за дистрибуция на цилиндрични медальони, наречена „Ferbuss Fashion", които той и приятелите му носят по време на снимките в теленовелата „Непокорните".

Освен това, Кристофър започва да композира музика. Той работи с Педро Дамян (Pedro Damian) и някои от композициите му влизат в новия проект на Дамян.

Също като колежките си Дулсе и Маите, Укер написва своя песен - „Sueles Volver".

Наред с актьорската игра и пеенето, Кристофър е победител в редица национални състезания по екстремен скейтбординг и е виден барабанист.

Кристофър Укерман поддържа близки отношения с останалите членове на групата RBD и ги възприема като свое семейство. Има специална връзка с Алфонсо, с когото отношенията са като между по-голям и по-малък брат. По време на снимките на теленовелата „Непокорните", Укерман има връзка с Анаи в продължение на осем месеца, но накрая двамата установяват, че е по-добре да бъдат приятели. Носят се и слухове за връзката му с друг член на групата - Дулсе Мария, но и двамата отричат категорично това.

Кростофър Укерман и другите членове на групата RBD основават фондация, „Salvame", за подпомагане на младежи в Мексико и Бразилия.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Uckermann , www.imdb.com