Кристобал Ландер (Cristóbal Lander)

Пълно име: Кристобал Рафаел Ландер Кораспе (Cristóbal Rafael Lander Corazpe)
Дата на раждане: 8 Май 1977 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Габи Еспино (Gaby Espino) от 14 юни 2007 година
Деца: дъщеря - Ориана Ландер Еспино (9 юли 2008 г.)
Височина: 188 см

Рейтинг:  8.00  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кристобал Ландер е венецуелски актьор. Описва се като човек, държащ на детайлите, методичен и взискателен към самия себе си. Той е най-малкият от трима братя като разликата между тях е по 4 години. Навлиза в света на шоу-бизнеса на 15-годишна възраст като модел, а от там към актьорството има само една стъпка. През 2000 година участва в конкурса за красота „Мистър Венецуела“ и стига до финала. След това той печели популярност и е канен за участия в различни реклами, сред които са реклами на коли и дрехи.

Започва да следва Право в Католическия университет „Андрес Бейо“ и паралелно с това посещава курсове по актьорство. Снима се в няколко венецуелски теленовели, след което опитва късмета си в Маями, САЩ, където се снима в теленовелата „Без свян“. Световният успех на тази теленовела отваря пред Кристобал много врати и през 2009 година TV Azteca го канят да играе главната роля в теленовелата „Pobre Diabla“.

Този секси актьор, любител на спортовете и язденето на коне, който е имал прекрасно детство с родителите си и братята си, е напълно убеден, че за да бъде добър актьор не стига само красиво лице.

Източник: www.venevision.net