Дора Кадавид (Dora Cadavid)

Дата на раждане: 23 Ноември 1937 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Меделин, Колумбия
Семейно положението: вдовица с два развода
Съпруг/а: първи съпруг – Рикардо Валенсуела (Ricardo Valenzuela); втори – Роберто Пансера (Roberto Pancera); трети – Хосе Луис Кордоба (José Luis Córdoba) до смъртта му през 1993 година
Деца: Симон Кадавид (Simón Cadavid) от Рикардо Валенсуела (Ricardo Valenzuela)

Рейтинг:  8.33  (3 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дора Кадавид е колумбийска актриса. Родена в квартал Манрике в Меделин, тя е живяла известно време в Перейра. Отива в Богота, за да работи в радиото. Както самата актриса споделя, радиото е нейния втори дом, мястото, където е израснала както като актриса, така и като човек. Именно в радиото я открива Бернардо Ромеро Лосано (Bernardo Romero Lozano). Дебютира в телевизионен театър. Ролята, с която става любимка на зрителите по цял свят – на Инес от колумбийския хит „Грозната Бети“, е специално написана за нея.

На 19 години се запознава с чилиеца Рикардо Валенсуела, за когото се омъжва само двадесет дни след запознанството. Вторият ѝ съпруг е аржентинския артист Роберто Пансера, а третият, и последен, е Хосе Луис Кордоба – друг чилиец, който е бил шест години по-млад от нея, и умира по насилствен начин. След неговата смърт, Дора Кадавид се зарича повече да не започва сантиментални истории, защото няма желание повече да страда. Но винаги ще си остане влюбена в професията на актриса.

Източник: www.colarte.com