Да живеят децата! (¡Vivan los niños!)

"Добре дошли в новото училище!

Здравей! Тъкмо си преминал във втори клас и сте в училището „Patria Unida“. Но не се изнервяй, ако си нов в класа: тук ще намериш много хора, които ще те поведат през множество забавни моменти.

Нека започнем с директорката. Тя се казва Аларика Карадура и въпреки че името звучи шеговито, в действителност тя е много сериозна госпожа, която държи много на дисциплината, но дълбоко в себе си тя е добър човек. Ще се запознаеш с нежния и внимателен Дон Хоакин, който, както се говори, е портиер на училището от много, много години.

Също така ще се запознаеш със симпатичната Панчита, която постоянно се пререкава с директорката и с учителката по четене Веругита с комичните си шапки (с които ние обичаме да се шегуваме). А-а! Не можем да забравим за Дон Игнасио Роблес – много богат господин, с голямо сърце, който е един от основните благодетели на нашето училище.

Със сигурност ще харесаш нашата учителка. Тя се казва Лупита и не само е красива, но също така е добра и разбираща с нас. Ще ти хареса! Като влезе в училище, Дон Хоакин – нейния кръстник, ще ѝ помогне и веднага ще я приемем – ние сме първата група, с която ще работи през цялата година. Според това, което сме чули, тя е напуснала родното си селце, за да заеме мястото на учителка в града, а същото така има баща, Фелипе, на когото помага.

Директорката не спира да повтаря, че ние сме най-неспокойната група в училището, но понякога преувеличава. Добре, де... понякога сме малко палави, но нищо повече. Лукас е най-големият сред нас и всъщност повтаря годината. Марисол е шегаджийката в групата и обръща на майтап всичко. Диего е най-красивият и освен това, много е умен. Симонета... добре, може да се каже, че Симонета е една „принцеса“, която не се смесва с простолюдието, т.е. с останалите от класа, но най-вече с Анхел, който е негър и я обича искрено, въпреки че тя не му обръща внимание.

Палавниците в класната стая са Юи и Дамян. Той обича да си прави солени шеги с всички, най-вече със сестра си Бриса, която накрая винаги му прощава. Полита яде много (може би за това е толкова дебеличка) и е крайно сантиментална. Представи си само – тя е влюбена тайно в Сантяго, който освен е най-примерния, е организатор в нашата група. Ситлали е най-тъжната от нас, тъй като родителите ѝ имат много проблеми и това ѝ влияе силно. И накрая, Уенди. Тя е родом от САЩ и винаги говори със закачлив американски акцент.

Ние не обръщаме голямо внимание, но ни казаха, че скоро ще имаме нови съученици. Единият се казва Мемо и се говори, че е малко агресивен, докато Естрея е момиче, което от дълго време е в инвалидна количка. Да не забравяме и за Родриго – срамежливо момче, което най-вероятно много добре ще се разбира със Симонета.

Как ти се струва?! Нали не сме толкова проблемни деца, както твърди директорката?! Добре, подготви се, защото ни очакват много авантюри през тази учебна година. Сигурно, когато ни опознаеш добре, както ти, така и родителите ти ще извикат: „Да живеят децата!“"

Източник: www.esmas.com