Виолета (Violetta)

Виолета е тинейджърка, която притежава много специален талант – да пее. Но не подозира за това. Тя е наследила този талант от майка си – известна певица, която е умряла при трагична катастрофа, когато Виолета е била много малка.

Херман, нейния баща, е мъж на успеха и въпреки че е много строг, той обожава дъщеря си. Заслепен от мъката, той решава да скрие от Виолета миналото и съдбата на майка си, от страх, че ще тръгне по стъпките на майка си.

След катастрофата, Виолета се е преместила в Мадрид при баща си и той я е отгледал сам, като при това почти не е имала контакт с деца на нейната възраст. Независимо от това, Херман приема, че Виолета има голям талант за музика и я подкрепя за уроци по пиано, но я държи далеч от пеенето и интерпретацията.

Всичко се променя, когато се завръщат в родния си град – Буенос Айрес. Там, Виолета започва да посещава уроци в една престижна школа по музика „Студио 21“. Запознава се с Анджи – нейната нова преподавателка и чрез нея, тя открива своя талант. И не само това. В школата тя открива нови приятели, които споделят с нея преживяванията.

Сред новите приятели са Томас и Леон – юноши с напълно различни личности, които се борят за нейното сърце...

Персонажите:

Виолета Кастийо

Жизнерадостна девойка, но много самотна и прекалено защитавана от баща си. Притежава уникален глас, който е наследила от майка си, но не подозира за това. От баща си е наследила любовта към литературата. Виолета е спонтанна и честна, когато реши, че трябва да каже онова, което мисли. Единственото, което иска, е да открие своето място в света. Като се завръща в Буенос Айрес, тя започва да посещава уроци по пиано в престижната музикална академия „Студио 21“. Там пред нея се разкрива един нов свят, където открива своята собствена съдба и семейна история. В началото, съучениците ѝ я приемат за срамежлива и малко дръпната, но малко по малко разкриват каква е в действителност.

Томас Ередия

Привлекателен, обикновен младеж, уверен в себе си и понякога малко дистанциран. Свири на китара и пее. Песните му са отражение на неговата личност и търсенията му като артист. Посещава музикалната академия благодарение на стипендия, отпусната му от преподавателя Бето, който го наема като асистент. Роден в Испания, но се премества в Буенос Айрес с майка си, за да се грижат за баба му. Томас се влюбва във Виолета, въпреки че Херман се опитва да държи дъщеря си далеч от всички момчета. Основният му съперник за любовта на Виолета е Леон.

Людмила Феро

Произхожда от семейство от висшата класа. Блестяща и готина мадама, най-популярната в „Студио 21“, което я превръща в идеалното гадже за Леон. Колкото и изящна да изглежда, тя също така е лъжкиня, манипулаторка и надменна. Държи се напълно различно пред Томас, тъй като се чувства привлечена от него, но той я пренебрегва, защото е влюбен във Виолета, което предизвиква нейната ревност и я кара да бъде обсебена от идеята да го има. Живее подвластна на външния си вид и иска винаги да е центъра на вниманието, по-специално в „Студио 21“. Винаги получава онова, което иска. Тя е разглезена, невъзпитана и жестока. Приема Виолета за враг, тъй като притежава талант и природна красота.

Леон

Арогантен, надут и малко суетен. Въпреки това, той притежава добро сърце, но когато е с Людмила, се опитва да ѝ подражава и изглежда малко лош. За разлика от Томас, той произлиза от богато семейство и никога не е бил принуден да работи. Посещава музикалната академия и притежава голям потенциал като артист. В началото иска да покори Виолета, за да си отмъсти на Томас, към когото гаджето му Людмила изпитва привличане. Но малко по малко, и без да го иска или осъзнава, той се влюбва във Виолета. И въпреки неподходящите приятели, с които се заобикаля, Леон е благородно момче.

Франческа

Умна, способна да се жертва и добра приятелка. Тя е наясно за усилията, които полагат близките ѝ, за да може да посещава „Студио 21“. Родена в Италия, също като брат си Лука, който управлява семейния бизнес – Restó Bar. Тя е влюбена в Томас, но той вижда в нея само приятелка. В началото е много ревнива от Виолета, но накрая двете стават добри приятелки. Франческа се сближава с Камила и Макси.

Херман Кастийо

Баща на Виолета. Брилянтен инженер, собственик на собствена строителна компания с международен успех. Стриктен и взискателен. След смъртта на съпругата си, той е започнал прекалено много да предпазва дъщеря си. Херман си има приятелка – Хаде, която смята, че може добре да повлияе на дъщеря му. Появата на Анджи – новата преподавателка на Виолета, го разтърсва из основи и въпреки че не иска да си го признае, той се влюбва в нея.

Анхелес Сарамего – Анджи

Весела, забавна, харизматична, почитателка на музиката и изкуството. Тя е свободен дух и разпръсква светлина върху околните. Сестра е на Мария, която е била съпруга на Херман, но Виолета не знае, че е нейна леля. След смъртта на сестра си, Анджи прави опити да се свържи с племенницата си на няколко пъти, но бе успех. Но когато Виолета се връща в Буенос Айрес, тя става неин настойник, за да се сближи с нея. Анджи е и преподавателка по пеене, като успява да подтикне Виолета да открие истинското си призвание – пеенето, но тайно от Херман. Анджи е готова да се изправи срещу всеки, за да защити Виолета. Никога не е признала, че се чувства привлечена от Херман.

Източник: www.eltrecetv.com.ar , es.wikipedia.org/wiki/Violetta