Томико (Tomiko)

Теленовелата разказва историята на Томико Тамура – девойка от заможно и придържащо се към традициите японско семейство. Тя живее заедно с майка си и баща си.

Капитан Сър Филип Дънкън е назначен за военноморски аташе на посолството на Англия в Япония. Той пристига в Токио в компанията на дъщеря си Лили. Съпругата му – Лейди Маргарет, също е искала да се присъедини към тях, но корабът, в който е пътувала, е потънал и са я обявили за мъртва.

Лили много се разстройва от изчезването на майка си и се превръща в едно непокорно и непослушно дете, което бяга от дома си почти всеки ден.

Един ден, Томико открива Лили и я връща при баща ѝ. Той я моли да поеме грижите за момичето.

Изненадващо, или не чак толкова, Томико се влюбва в Сър Филип, докато е сгодена за един самурай.

Лейди Даяна Кавендиш пристига в Токио, придружена от леля ѝ, аристократка, решена да заеме мястото на мъртвата си сестра, Лейди Маргарет.

Минава време, Томико и Сър Филип се женят и са много щастливи, но щастието им е помрачено от появата на една странна жена, която страда от амнезия. Тази жена е Лейди Маргарет – съпругата на Сър Филип.

След раздялата на влюбените, Томико е толкова отчаяна, че решава да се самоуби, изпълнявайки ритуала „харакири“. За щастие, Сър Филип успява да се появи на време и да спре ритуала. Той казва на Томико, че съпругата му е починала и че най-накрая е свободен, за да сподели любовта и живота си с нея...

Източник: www.network54.com/Forum/223031