Скимо (Skimo)

„Skimo“ разказва историята на две момчета, които се опитват да сбъднат мечтата си – да отворят свой собствен магазин.

Фито и Таво са най-готините момчета в квартала (както Фито признава). Те се запознават в двора на училището, където разговарят за комикси и видео-игри. Двамата решават да започнат собствен бизнес - „Скимо“.

Тъй като нямат нито подходящо място, нито пари, те разчитат на помощта на Дон Филемон, който прави и невъзможното, за да се плаща наема на време. Освен това, трябва да се справят с конкуренцията на злите „Близначки“ - Нора и Нори. Това води до безкрайни комични ситуации.

Непохватността на Фиро и изобретателността на Таво допълват усилията им да имат най-жестокия бизнес в квартала, а пречките, с които са принудени да се справят, допълват картината в историята.

Персонажите:

Фито

Типичният готин тип. Не изкарва високи оценки в училище, но е атлетичен и се държи като „най-готиния тип в квартала“. В главата му постоянно се въртят странни идеи за Скимо. Харесва рок, хип-хоп и бийтбокс музика. Мечтател, който обича да гради планове. Не спира да говори за фантазиите си, все едно са истински. Фито е на 16 години. Харесва да оформя косата си в афро-стил и да се облича като скейтър.

Таво

Най-добрият приятел на Фито, въпреки че двамата се наричат „бизнес партньори“. Надарен с интелект, който му помага за успеха на Скимо. Има тайно увлечение по Урсула. Той е много срамежлив и е вманиачен на тема ред, контрол и идеална чистота. Използва по-добри или по-различни думи от Фито, защото е по-умен. Като всички приятели, Таво е противоположност на Фито и може би именно това е причината двамата да са толкова близки приятели. Носи обикновени дрехи и мрази всички болести. Таво е на 17 години.

Дон Филемон

Бил е собственик на пицерия, която сега е заета от Скимо. Фито и Таво решават да наемат цялото място от него, за да основат Скимо. Дон Филемон обича да говори за своите пътувания по света, въпреки че никой не вярва на историите му.

Фатима

Майстор-готвач в Скимо. Тя прави всички блюда и помага с много неща. Тя е голяма мечтателка, която обича да знае, че имат нужда от нея. Понякога експериментира като комбинира две различни рецепти, измисляйки ястия, които помагат на Скимо да стане известен. Има втора самоличност – Супер Фат, известен борец свободен стил. Причината да стане борец е да си отмъсти на бившия си приятел Нитро, който е отказал да пие от нейния ягодов шейк. По-късно става ясно, че момчето е алергично от ягоди и накрая двамата се събират, разрешавайки недоразуменията.

Нора и Нори

16-годишни, те са типичните злодейки в историята. Показват се като егоистични и досадни момичета, които постоянно търсят начин да разорят Скимо и също така да усложнят всичко свързано с живота на Фито и Таво. Обичат да демонстрират силата си на близначки, най-вече при измисляне на разни планове.

Урсула

Момиче, което вярва, че винаги върши нещата правилно. Тя е много добра приятелка на Фито и Таво, но не обръща внимание на това, че Таво е увлечен по нея. Много умна, тя може да оправи всеки кухненски уред. Тя е готина и се облича нещо средно между готик и пънк. Винаги се опитва да подтикне Фито и Таво да използват ума си при разрешаване на проблемите. Тя е смела и безстрашна, пълна противоположност на Нора и Нори. Урсула е на 16 години.

Ши

Той е типичен пример за пристрастен към видео-игри. Не минава и миг без да играе. Дори печели титлата Най-добър играч в страната. В действителност, никой не знае кое е това 12-годишно момче.

Мучо-Мучо (Много-Много)

Занимава с покупка-продажба на различни неща и помага при снабдяването на Скимо. Обича да повтаря името си и да говори много бързо. Изявява се и в други дейности – като полицай, водопроводчик, лекар и др. В чантата си има всякакви полезни нещица.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Skimo , es.wikipedia.org/wiki/Skimo