Просто Мария (Перу) (Simplemente María (Peru))

Мария Рамос – скромна селянка, пристига да работи като прислужница в Лима.

Не след дълго, тя се сприятелява с Тереса – прислужница в съседната къща, която я представя на Естебан Пакиароти, учител в квартала, който я научава да чете и пише.

При една разходка с Тереса, Мария се запознава с аристократа, студент по медицина, Роберто Кариде, който я съблазнява и от когото тя забременява. Мария е принудена да се справи със своята бременност сама, само с помощта на Тереса и Естебан.

Малко след раждането на сина й Антонио, Роберто се връща при нея и й обещава да се оженят след като завърши образованието си. Мария се научава да шие и започва работа като модистка. Когато Роберто се завръща след завършване на следването си, той се жени за нежната Анхелика, а Мария, разочарована, решава да забрави тази любов и да се издигне.

Тя си наема магазин, който с годините се превръща в популярна модна къща. Естебан, който я обича мълчаливо, винаги е до нея.

Минават двадесет години и историята изглежда, че ще се повтори, когато Антонио съблазнява и оставя бременна братовчедката си Ита, дъщеря на Инес Кариде. Както Инес, така и Мария, се противопоставя на идеята на младежите да се оженят...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Simplemente_María_telenovela_peruana