Мария, спаси ме! (Sálvame María)

Мария е обичала силно съпруга си и желанието й да има добро семейство, изисквало известни неудобства. Не веднъж се е въздържала от коментари. Но за нея, това не е било подчинение, а голяма любов. Тя е научила добре урока си и вече, извън дома, тя не прилича на себе си. Не веднъж шамарите на Октавио, съпругът й, й причиняват не толкова болка, колкото чувство за унижение. И така, един ден тя установява, че се е превърнала в една безпомощна жена. Има нужда да бъде спасена, а може да разчита най-вече на себе си.

В такова състояние, Мария пристига в Potrero de los Funes (San Luis) само с една чанта и своята професия като социален работник. Въпреки че тя се е затворила в себе си и е смятала, че няма право да се влюби отново, съдбата я сблъсква с Томас. Мария се влюбва в него и силно се разочарова, когато разбира, че той е женен за друга жена. Тя се отдалечава и се посвещава на новия си живот като разведена жена, която трябва да работи, за да преживява. Но Томас настоява и всичко изглежда така, все едно той е готов във всеки един момент да си играе с нея.

Накрая, те заедно се борят за постигане на мечтата си - да се обичат и да разрешат проблема на Мария, която не може да забременее по естествен начин.

Източник: www.telenovelas.com.ar