Педро Телемако (Pedro Telémaco)

Дата на раждане: 13 Октомври 1968 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Сан Хуан, Пуерто Рико

Рейтинг:  7.43  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Педро Телемако е пуерторикански актьор, модел и комедиант.

Телемако започва актьорската си кариера много млад с участия в театрални постановки. Дебютира в телевизията в теленвоелата „La Verdadera Eva“.

Педро Телемако е учил драма в университета на Пуерто Рико, като в същото време играе в театъра. Според слухове, Телемако е можел да бъде първият черен актьор, изиграл главна роля в пуерториканска теленовела, но вместо това е избран за главната роля в мини-сериала „Color de Piel“ през 1988 година.

Година по-късно, Телемако сменя канала и се изявява като комедиант в телевизионната програма „El Show del Mediodia“.

Телемако дебютира в Холивут през 1989 година с малка роля в нискобюджетния филм „Cat Chaser“.

През 1990 година, Педро започва кариера на модел. Освен това се изявява като екзотичен танцьор и дори издава музикален диск – „Date Vida“. След това пътува до Испания, където се възползва от възможността да усъвършенства своята актьорска игра, както и да се подготвя за бъдещата си кариера в Холивуд като взема уроци по английски език. През 1992 година се снима в късометражния филм „Sabria que Vendrias“.

През 1997 година, Телемако се премества в Маями, САЩ. През 2003 година получава втори шанс да се снима в Холивуд – изиграва ролята на кубинеца във филма „Лоши момчета II”.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Pedro_Telemaco