Хосе Анхел Ямас (José Ángel Llamas)

Пълно име: Хосе Анхел Ямас Олмос (José Ángel Llamas Olmos)
Дата на раждане: 13 Октомври 1966 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Мара Кроато от 29 август 2004 година
Деца: син, Рафаел
Височина: 178 см

Рейтинг:  7.27  (303 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хосе Анхел Ямас дължи своя успех на това, че се различава от обичайните артисти в сериалите. Той е един от първите актьори, които разбиват изградения образ на романтичния герой и с който е свикнала аудиторията.

Той взема уроци по актьорско майсторство при Рене Перейра. Хосе започва да се снима в телевизията преди да го забележат зрителите и критиката да му обърне внимание.

В края на 70-те години, чичото на Хосе Анхел го завежда в радиото, където започва работа в радио-новелите. Първото му появяване на екрана е във филма “Nada Personal” (“Нищо лично”) през 1996 година. За ролята, която изиграва в този сериал, Хосе Анхел Ямас е номиниран за наградата ACE за дебют и за наградата “El Sol de Oro” за главна мъжка роля.

През 1997 година участва в театралната постановка “Senora burguesa quiere muchacho joven” по сценарий на Алфонсо Пасо. За изиграната роля в тази постановка той молучава признание от Мексиканската Асоциацията по култура .

През 1998 година той участва в теленовелата “Demasiado Corazon”. През същата година му предлагат главната роля в сериала “Tentaciones”, а също така води и хумористично предаване по телевизията “Buenos para Nada”.

През 1999 година играе главната роля в теленовелата “El amor de mi vida”. За играта си в този сериал получава номинация за наградата на АСЕ за главна мъжка роля, а също така и за най-добър актьор за 2000 година.

От януари до май 2000 година води предаването Domingo Azteca Internacional по телевизия Azteca.

От септември 2000 година до април 2001 година Хосе Анхел работи в театъра в постановката "Cena entre amigos".

През 2001 година играе в сериала "Cara o Cruz", по сценарий Luis Zelcowicz и Eliseo Alberto, който е излъчен по канал Telemundo de Estados Unidos. В него играе Исмаел – млад и успял мексикански предприемач, който се бори със себе си, защото се влюбва в годеницата на най-добрия си приятел, който умира няколко часа преди сватбата.