Рафаел Ороско, идолът (Rafael Orozco, el ídolo)

Една любовна история, която се е превърнала в любима песен. Жена, която е способна да бъде муза и да даде живот на музиката му.

Мечти, любов, слава, предателство и блясък – всичко, което е част от живота на един от най-известните изпълнители на вайенато в Колумбия.

Сериалът разказва историята на един талантлив мъж, който се е превърнал в идол в жанра вайенато. От съвсем малък е бил принуден да се бори в живота, за да може да продължава напред, а „преодоляване“ е една от предпочитаните му думи.

Освен това, сериалът показва една история за живота, който е изграден от песни, които говорят за чувството, което е вдъхновено от Клара – неговата вечна и истинска любов.

Смъртта на Рафаел Ороско предизвиква множество приказки за него и живота му, а тази продукция се опитва да покаже подробности, които не са много известни, от живота на идола.

Персонажите:

Рафаел Ороско

Рафа, както го наричат с нежност, е бил предопределен да триумфира в музиката, въпреки всички препятствия. Харесва музиката, движи се в ритъм, говори в рими и е един еклектичен меломан. Предприемчив и упорит, знае че притежава талант за музика, пее омайно и може да изкара мелодии от акордеона си, китарата или какъвто и да е инструмент, който се появи в ръцете му. Това му помага много в покоряването на женските сърца, знае как да стигне до тях и да ги накара да чуят какво има да им каже с песните си. Изпълнен е с жизненост и веселие, които иска да сподели с останалите. Обича да е заобиколен с добри приятели. Закачлив, той е нежен с жените и много отговорен.

Клара Кабейо

Една принцеса, която със своите черти привлича вниманието, а външният ѝ вид я прави уникална и поразителна жена. Тя има майчински инстинкти, мека, спокойна, весела, но зад това спокойствие се крие истински ураган, който е способен да унищожи света, когато реши да защитава своите убеждения. Любяща и предана, често се трогва от обикновени неща и жестове. Харесва музиката и природните звуци. Показва уважение, притежава добро възпитание и върху устните ѝ лесно се появява усмивка. Не е наивна, но се оставя често да я убеждават лесно и когато нещо се загнезди в главата ѝ, тя не отстъпва от мнението си до край. Създава впечатление, че може да погледне през очите на другите.

Тето Тейо

Убеден е, че няма нещо, което не може да се купи и той има нужда да купи много неща. Цял живот се е движил от мисълта да трупа богатство на всяка цена. Той е голям приятел на Рафа от детинство, но техните съдби поемат в различни посоки. Въпреки че Тето е приятел, който, като че ли винаги създава проблеми, но се появява в различни моменти от живота му. Тето се води от максимата, че целта оправдава средствата и се забърква в какво ли не, за да постигне онова, което иска.

Дионисио Маестре

Фолклорът е в основата на всичко в живота му. Обсебен е от идеята да стане известен с таланта си. Неговата артистична душа го поддържа в конфликт със самия себе си и се увлича по песните на сирена, лоши приятели и накрая е принуден да приеме онова, което му предложат. Възползва се от славата си, за да получава услуги от всякакъв тип, а страхът, който предизвиква името му е най-големият му капитал.

Хасинто Кабейо

Щастливец, въпреки че поведението му показва точно обратното. Той е дисциплиниран мъж, честен и с твърди ценности, опитва се винаги да постъпва справедливо при вземане на решенията си. Хасинто се е оттеглил в почивка и се радва на плодовете на дългогодишна упорита работа. Баща е на 13 деца, а след като се ражда Клара, последната му дъщеря, се опитва да прекарва повече време с нея. Тя е неговата любимка и за нея най-много се е жертвал, за да може да се образова добре.

Бети Кабейо

Най-близката по възраст сестра на Клара и нейна най-добра приятелка. Домакиня по убеждение и се наслаждава много, когато се грижи за съпруга си, когото обожава. Омъжила се е за Херемиас, който е с 10 години по-възрастен от нея и той се отнася към нея с уважение. Двамата са изградили постепенно една връзка, от която се е родила голям любов.

Доня Кристина

Типична матрона от крайбрежието. Винаги внимава за децата си, съпруга си, за добитъка си, за парите, за приятелките на синовете ѝ, за приятелите на дъщерите си и на последно място мисли за себе си. Подкрепя проектите на децата си винаги, когато имат нещо общо с музиката, особено след като при нещастни обстоятелства изгубва едно от тях.

Херемиас Ороско

Мъжествен, твърд и мачо, но със златно сърце. Като най-голям, той се превръща в дясната ръка на Кристина и лявата на Рафа. От 15 години управлява ранчото и прави всичко, за да преуспее.

Мириам Кабейо

Независима жена, зряла и интелигентна, която винаги получава онова, което иска. Тя е най-голямата сестра и когато майка ѝ умира, започва да помага на баща си в отглеждането на останалите деца в семейството, което я е накарало да порасне прекалено млада и приеме ролята на майка. Била е предопределена да стане монахиня, но е напуснала манастира, за д се ожени за своя годеник от село – Ферчо Мургас. След като се е омъжила, се е успокоила и се сдобрила с баща си, който накрая е приел нейното решение.

Мисаел Ороско

Две години по-малък от Херемиас и винаги е бил втори във всичко, освен в любовта – той първи се е оженил, когато е бил на 17 години за Луиса. Мисаел също обожава музиката, но заради множеството отговорности, които има, се е отдалечил от нея. Благороден мъж, но със здравословни проблеми.

Луиса

Съпруга на Мисаел, посветена на съпруга си и дъщерите си. Приема Рафа в дома си и го съветва да започне да приема момичетата на сериозно, да престане да се държи като женкар.

Чепе Пинто

Безскрупулен мъж, винаги преследващ изгодата, воюва, за да получи уважение в света извън закона, в който се движи. Оказва се на пътя на престъпността и приема своята съдба, защото вярва, че всеки плаща за престъпленията си, освен той. Лесно се обсебва от някоя идея и когато нещо влезе в главата му, няма човешка сила, която може да го откаже от желанията му.

Източник: www.caracoltv.com