Падре Корахе (Padre Coraje)

„Padre coraje" е класическа теленовела. Но въпреки това тя предлага на зрителите нещо повече, което я прави уникална и това са приключенията.

„Padre coraje" е историческа теленовела, в която приключенията и тайните са две основни „подправки" на историята за любов и отмъщение, които лежат в основата на историята.

Време на действието: Аржентина, 50-те години на миналия век.

Място на действието: провинциалното градче Ла Крус с население 3 000 жители. Мястото е основано преди 70 години от едно могъщо семейство, завърнало се от Европа, което е искало да създаде своя собствена страна, със собствени закони, собствена вяра и собствени принципи. Днес, внукът на основателя продължава да определя съдбата на хората, заемайки мястото на интендант на Ла Крус.

Главният герой: младеж-идеалист, който вижда, че законът е на страната на силните, на онези, които печелят за сметка на бедните, слабите и беззащитните. Той решава да приложи свое собствено правосъдие в тяхна защита. Така се ражда Корахе - човек, за когото всички говорят с жар, с възхищение за неговите най-смели подвизи, но никой не знае нищо за него. Корахе действа зад маска и е придружаван от двама разбойници. Говори се, че единият е жена, но това са само предположения. Никой не знае нищо за Корахе, но всички се надяват той да ги спаси.

Конфликтът: убийството на един от най-уважаваните мъже в Ла Крус, което шокира целия град и събужда тежки подозрения. Както изглежда, няколко дни преди своята смърт, Герико е научил нещо, което не е трябвало да научава. Нещо, което заплашва интересите на някои хора от властта. Той е бил предупреден, дори се е опитал да запази всичко в тайна, но неговата порядъчност и честност го изпращат в гроба, също както и тази тайна.

Някой трябва да плати за този живот. Но никой от отговорните за това лица не смята да поеме вината. Защо тогава имат толкова голяма власт?

И така, в едно тайно местенце, разположено под площада на града, всеки петък се събира Ордена, състоящ се от най-могъщите хора в града. Те обсъждат възможният кандидат да поеме отговорността за това престъпление. И няма по-подходящ за целта от този, който се крие от правосъдието. Такъв човек е Корахе.

Корахе е борец за справедливост, който живее като краде от богатите, за да помага на бедните и никога не е причинявал смърт, дори на най-порочния човек... но сега той е направил най-лошото изключение: убил е Герико - най-обичаният човек в Ла Крус. Научавайки за тази несправедливост, Корахе решава не само да си върне доброто име, но и да въздаде справедливост, откривайки истинския убиец на Герико. И въпреки че не знае кой е този човек, той е убеден, че престъпникът се намира все още в Ла Крус. И това е човек, който на погребението изказва своите съболезнования на вдовицата.

След тези важни заключения, Корахе заедно с банда си решава да отиде в Ла Крус, но те знаят, че за подобно начинание се нуждаят от много по-силна стратегия от внезапно нападение от тъмните гори - това, с което са се занимавали до този момент. И случайно, докато пътуват към Ла Крус, те я откриват.

В този ден, престарелият свещеник в града отслужва своята последна служба на гробището, прощавайки се с останките на Герико. На следващия ден трябва да пристигне новия свещеник. Никой не знае как изглежда той... а също и неговата съдба.

По пътя към Ла Крус, Отец Хуан се сблъсква с няколко крадци, точно в момента, в който наблизо минават Корахе и неговите хора. Те успяват да дадат заслужено наказание на бандитите, но не успяват да спасят живота на свещеника. Те решава да съобщят за случилото се в полицията, но нещо ги спира: в расото на свещеника Кураж вижда начин да влязат в Ла Крус и всички домове. Няма никой по-важаван, никой по-безопасен, никой, заслужаващ повече доверие за споделяне на всякаква тайна, от свещеника.

Без никакво богословско образование и знания за водене на литургии, скриващ се от правосъдието, в Ла Крус пристига нов свещеник - в град, чиито жители са силно вярващи и много консервативни. Място, където го очакват видни семейства, за да го посрещнат подобаващо и да му представят новото му място... очаквайки литургия. И така смелия свещеник Хуан провежда служба, на която е присъствал само два пъти в живота си: когато са го кръстили и когато е приел първо причастие. В това начинание и тежко приключение на помощ може да се притече само БОГ!

От този момент в църквата на Ла Крус започват да се изпълняват различни планове, да се прилагат различни стратегии, разследвания и други... всичко необходимо за прилагане на справедливостта на двама мъже: Герико и Корахе. Убиецът се намира сред тях... любовта също.

Корахе веднага е потресен от красотата на една девойка от града, която помага в църквата и е не някоя друга, а именно едната от дъщерите на Герико. Двамата се обвързват с веригите на любовта.

Но както във всяка история, така и тази има нужда от пречки. Тя страда, защото се влюбва в мъж, който е отдал живота си на Бог, а развод с Бог не съществува. А той, знаейки че тази любов не е забранена, страда от невъзможността да я обладае: той плаща много висока цена за своята лъжа.

Сюжетът е изпълнен със страст, желание, ненавист, измени и... тайни. Нищо не е толкова просто, както изглежда. Съществува тайна дори за Корахе, който си мисли, че Съдбата го е отвела в Ла Крус, само за да отмъсти на убиеца. Но Съдбата винаги крие още нещо. Корахе пристига в този град, не само за да въздаде справедливост и да опознае любовта на живота си, но и за да се срещне отново с истинската си майка. Когато е бил бебе, той е бил похитен от майка му от тогавашния кмет на града и даден за осиновяване на други хора - факт, за който той дори не подозира.

Персонажите:

Отец Хуан - Корахе

Обвинен в убийство, което не е извършил. Решен да открие убиецът на Герико, за да изчисти името си и да докаже своята невинност. Той пристига в Ла Крус, представяйки се за Отец Хуан, който е умира в следствие на нападение по пътя към Ла Крус. Корахе се представя като новия свещеник в градчето, където се запознава с Клара и остава омагьосан от нейната красота.

Клара Герико

Една жена от буржоазията, която живее с убеждението, че може да помага на хората около себе си като се жертва и дарява любовта си като мисионерка към църквата на градчето. Тя не мисли за нищо друго, освен да оплаква смъртта на баща си и да настоява за правосъдие. Пристигането на отец Хуан изправя пред изпитание нейните чувства.

Мануел Коста

На чело на властта в Ла Крус. Той не позволява на никого да застава на пътя му. Той е убиеца на Герико. Той е начело на Ордена, който ръководи обществото по собствени закони.

Ана Герико

От малка се измъчва от омраза към сестра си Клара и се надява някой ден да открие любовта си. Тайно желае отец Хуан, но не се решава да изповяда своя грях.

Елиса Герико

Вдовица на Герико. Не подозира, че мъжа, който я ухажва, е убиеца на съпруга й.

Аманда

Нейното състояние й е осигурило важно място в Ордена. Силният характер й помага да постига всичко, което иска. Нейните капризи са обект на критики и коментари от страна на другите дами в обществото. Не приема отказ и по тази причина се превръща в основния противник на привлекателния свещеник.

Орасио Коста

Син на Мануел. Обича Клара, но не поделя с нея социалистическата й позиция. За него и семейството му, бедните са необходимо зло.