Мануела (Manuela)

През 1950 година, в малко италианско селце в Сицилия, младите Бернарда и Корадо се влюбват. Но тъй като семействата им враждуват отдавна, те не могат да се оженят. Бернарда ражда момиченце, Исабел, опозорена напуска родината си и отива в Аржентина, където дъщеря й е осиновена от Мадам Гереро. Корадо също е принуден да напусне Италия под натиска на семейството на Бернарда. Той също отива в Аржентина и се жени за Мерседес. 10 години след раждането на Исабел, се ражда другата му дъщеря - Мануела.

Мануела израства в щастливо семейство, докато Исабел след смъртта на Мадам Гереро е много нещастна. Тя научава, че истинската й майка е прислужница в дома и че цялото състояние на семейството се е стопило. Тя не може да приеме Бернарда като своя майка, но приема помощта и се вслушва в съветите й. По тази причина, тя се жени за богаташа Фернандо Салинас, който се влюбва до полуда в нея, но тя не го обича. Тя скрива от него истината за произхода си. И това е само първата от измамите, които измислят Исабел и Бернарда... Другите, по-големи лъжи тепърва предстоят.

Когато Мануела пораства, тя започва да прилича в лице на Исабел. След смъртта на Корадо, Мануела предприема пътуване до Италия, където среща Фернандо, който е по работа там. Между тях пламва любов.

Исабел се опитва да спаси брака си, но скоро в инцидент по реката по погрешка идентифицират тяло на друга жена като Исабел и тя е обявена за мъртва. Фернандо се жени за Мануела, която е като близначка на първата му съпруга.

Междувременно, Исабел оживява след инцидента, но от красивото й лице не е останало нищо и сега тя прилича на чудовище. Гласът й се променя напълно. Започва да носи постоянно маска на лицето си. Когато се завръща в къщата на семейство Салинас, дори Бернарда в първия момент не може да я разпознае. Тогава открива, че има сестра, която е заела нейното място в живота на Фернандо. С помощта на Бернарда, Исабел се скрива в къщата и решава да превърне живота на Мануела в истински ад...