Съседската къща (La casa de al lado)

Една къща, изпълнена с мистерии, в която нещата не са това, което изглеждат...

Ренато Конде и съпругата му Ева Спенсър са преживели много години в идеална хармония. Те се занимават с различни аспекти на бизнеса и на всякъде се радват на успех и печалби. Имат три деца: Игнасия, Карола и Емилио, които са изградили живота си, но все още продължават да живеят под един покрив с родителите си.

Това спокойствие се променя, когато Игнасия, която се възстановява от загадъчната смърт на Адолфи, нейния съпруг, се запознава с Гонсало Ибаньес, и се омъжва за него след благоприлично дълъг годеж. Гонсало, от своя страна, се превръща в съдружник на Хавиер Руис. Хавиер е адвокат на Ренато и е женен за Пилар Арисменди, красива и очарователна жена.

Гонсало научава, че Леонардо, братът-близнак на Адолфо, живее в къщата с тях. По този начин, мъжът осъзнава, че нещата не са толкова приятни и задоволителни в новия му дом. Сега, смъртта на Адолфо се превръща в огромна мистерия и най-неочаквано, всички се оказват заподозрени в този инцидент.

Кой го е убил и защо?! Това са въпросите, които измъчват ума на Гонсало. Дори и старият градинар на къщата, както изглежда, знае много повече, отколкото казва и преди да се опита да отвори устата си, една изненада го оставя без каже и дума.

Тогава, Гонсало решава да започне разследване, без да подозира, че излага на опасност собствения си живот. Едно нещо, обаче, е ясно: една от персоните около него – тъстовете му, децата им, включително и съпругата му, носят някаква отговорност за смъртта на Адолфо.

Той започва да усеща натиск от страна на семейство Конде Спенсър заради това, че си вре носа навсякъде и се рови в миналото. Вече не се чувства в свои води. Прекалено много очи го следят, които го ревнуват и които включително го съдят за връзката му с Пилар, която с всеки изминал ден става все по-силна, по-близка и по-объркваща.

Тя е негова съседка и се сближава с него, за да разкрие тайните, които обвиват живота му и без да го целят, заедно разкриват мистериите, които започват да променят живота на дома и сърцата им...

В тази история, никой не знае със сигурност кой лъже и кой казва истина, кои са добрите и кои злодеите, на кого наистина може да се доверят и от кого да се страхуват. Също като в истинския живот...

Персонажите:

Игнасия

Игнасия е жена, която изглежда крехка и нестабилна. Нейното лице е засенчено от постоянна трагедия. Лицето ѝ говори за това, че е имала лош късмет в любовта и заради това, тя предизвиква желание да бъде защитавана и да се грижат за нея. Въпреки това, в действителност Игнасия е напълно различна: тя е персона, която много добре знае какво иска и не се колебае, когато ѝ се налага да излъже, нито да мами или да дава лъжлива информация. Превръща се в една от основните заподозрени за смъртта на Адолфо и явно е имала всички основания да го убие. Демонстрира голям талант като художничка и благодарение на него, е успяла да се реализира в тази област. Това е и причината да стои дълго време заключена в ателието си – една малка къщичка в края на градината. Способна е да купи, лъжи и манипулира собственото си семейство, дори впечатляващия Гонсало, който в един момент е принуден да признае, че не познава жената, за която се е оженил. Игнасия е близка с баща си, който я глези и предпазва въпреки всичко.

Гонсало

По професия – адвокат. Гонсало винаги се е радвал на успех и е живял доста извън САЩ. Миналото му е истинска мистерия. Никой не знае с подробности кой е бил, когато е напуснал колежа, на 18-годишна възраст, и се е върнал, прехвърлил 30-те. Той подхранва легендата, играейки си с тайните. Той е сам, без родители или други близки, който винаги се е грижил сам за себе си. Когато се влюбва в Игнасия, той се жени за нея и се опитва да бъде много щастлив с нея. Неволно се оказва в център при разследването на съмнителната смърт на първия съпруг на Игнасия, който се е казвал Адолфо. Това разследване, малко по малко, променя живота му. Неговото разследване го кара да се съмнява във всеки около него и по-специално, съпругата му. Открива, че семейството, което тъкмо пристига – Конде Спенсър, далеч не са това, за което се представят в обществото. Когато пожелава да защити живота си и да се измъкне от това змийско гнездо, в което се насадил, вече е прекалено късно и не знае как да се измъкне. Без да може да каже в кой момент, той разкрива, че съседската къща може да му даде отговорите на въпросите му и неговото сърце...

Пилар

Пилар е съпруга на Хавиер. Сладка, блестяща, жена, която иска най-доброто за семейството и брака си. По професия е психолог и е практикувала до раждането на второто си дете. След това се е посветила на дома и децата си, които обожава най-много на света. Истината е, че е принудена да се откаже от професията си по вина на Хавиер, който не е понасял да се занимава извън дома заради ревността, която е изпитвал. И ако бъде честна, Пилар също така трябва да признае, че изпитва страх от Хавиер: стряска я експлозивния темперамент и агресивността на нейния съпруг. Присъствието на Гонсало в нейния живот предизвиква силно сътресение в нейното съществуване: не успява да отрече дори пред себе си интереса, който събужда съдружника на нейния съпруг и че той има право като казва, че нещо намирисва в съседското семейство. Тя се опитва да се дистанцира от интригите на семейството, но самите те ѝ помагат да разкрие изненадващи факти, за които никога не е подозирала...

Хавиер

Личен адвокат на Ренато Конде и съпруг на Пилар. Един перфектен мъж във всяко едно значение на тази дума. Привлекателен, добър баща, съпруг за пример, успешен адвокат. Притежава прекрасна къща и организиран живот. Хавиер е синоним на триумф. Нахакан, самоуверен и се смята за центъра на света. Тъй като съвършенството не е възможно, Хавиер крие една тъмна страна, на която ѝ трябва много малко, за да се разкрие. По този начин, той успява да покаже, че всичките му връзки, включително и брака му, се движат по един път, който е много по-различен от реалния. Когато изгубва контрол върху реда в живота си, Хавиер може да се превърне в много опасен човек, някой, който може да забрави дори кой е. Не би позволил всичките години, през които е преследвал мечтите си, хвърлял е усилия и се е борил да постигне нещо в живота, да му се измъкнат от ръцете. Хавиер е човек, когото никой не би искал за съперник, още по-малко за враг.

Леонардо

Леонардо е мълчалив свидетел на смъртта на неговия брат-близнак насред една игра на тайни. Той е брат-близнак на Адолфо и прикован в инвалидна количка заради прекарано тежко неврологично заболяване. Това негово състояние му пречи да се изразява както би искал. В един момент се оказва, че Леонардо е ключа към разкритие на загадъчните събития, довели до смъртта на брат му. Карола се е превърнала в негова лична медицинска сестра и се грижи неотлъчно за него. Принуден е да живее от щедростта на другите, за да продължи напред, защото състоянието му не му позволява да се движи сам. Преди време, Леонардо е бил лекуван от Пилар, която е прилагала познатите ѝ психологически методи, но малко по малко, той се затваря в себе си и се отдалечава от останалите. Това, което никой не подозира е, че той знае информация, която може да разкрие мистериите около дома на семейство Конде. Леонардо, също така, е и човек, който може да разкрие миналото и настоящето на Игнасия. Знае повече, отколкото подозира самия Ренато. Въпросът е, че някой може да открие в него най-добрия съюзник. Въпреки неговата невинност, някои искат да го изкарат виновен. Леонардо винаги е бил мълчалив свидетел на всичко, което се случва в къщата. Живее там, защото няма къде да отиде, но също така има и друга причина – Игнасия е поискала да се погрижи за него след смъртта на Адолфо. Но истината за двамата близнаци, разделени от смъртта, може да се окаже следа, която може да доведе до разобличаването на много заподозрени...

Източник: msnlatino.telemundo.com