Любов без задръжки (Amor sin reserva)

Любовта е способна на всичко, дори да разруши живота на една жена! А дали жената, чийто живот е бил разбит, може да обича мъжа, причинил ѝ това?!

„Каса Колорада“ е хотел, в който се срещат любовта и отмъщението и се превръща в основна сцена в тази история.

Три жени разкриват живота си, докато се грижат за посетителите, за техните и своите любови и разочарования... но силата на приятелството е по-силна от страховете им, разочарованията им и дори техните страсти...

Хотелът е собственост на Хулия Естевес – една съвременна и самоуверена бизнесдама, която се е заела да превърне къщата си в хотел-бутик, в един от най-елитните във Вайе де Браво. За Хулия, „Каса Долорада“ е всичко, което ѝ е останало от Едурне, нейната майка, която е изчезнала загадъчно, когато Хулия е била на пет години.

Историята започва в деня, в който Хулия – въпреки съмненията и страховете си, че може да допусне най-голямата грешка в живота си като се омъжи за Алберто, избягва от сватбата си. Тогава се запознава с Диего Оливатера, в когото се влюбва безумно, само за да открие, че Диего не само може да ѝ отнеме хотела, но също така е син на мъжа, който може би е убил майка ѝ.

Заедно със своите съдружнички и най-добри приятелки – Сандра, експанзивната управителка, и Аранса, чувствената главна готвачка, Хулия споделя ежедневието си както в хотела, така и извън него...

Персонажите:

Хулия Естевес Авендансо

Управител на хотел. Била е изоставена от майка си, когато е била на пет години и така не е разбрала защо (поне така твърди баба ѝ Кристина). Изпитва паника да не бъде изоставена и от последиците от едно сериозно обвързване. Полага големи усилия, за да има стабилни връзки и единственото нещо, което си остава непроменено в нейния живот, е баба ѝ, нейните най-добри приятелки и „Каса Колорада“, спомен за майка ѝ. Тя е смела, страстна и много горда. Справя се добре във връзките с обществеността, много е общителна и въобще не се влияе от класите. Извън желанието ѝ да запази на всяка цена „Каса Колорада“, тя не знае как да се справя с емоциите си. Страстна, неспособна да прощава на онези, които някога са я наранили. Хулия е много самостоятелна. Едурне Авенданьо Ривапаласиос – майката на Хулия, е известна актриса. Баща ѝ е Хулиан Ествес Аная и е умрял в катастрофа, когато Хулия е била на годинка.

Диего Оливатера

Противоречие сам по себе си. От една страна е неспасяем романтик, а от друга – стриктен и сдържан. Справедлив, щедър и много чувствен мъж, мъжествен, но чувствителен на моменти, авантюрист, еколог. Произлиза от много заможно семейство от бизнесмени, посветени на архитектурата и строителството. За него, семейството винаги е на първо място. Има само майка си – Вивиана, която е останала вдовица много млада и сама го е отгледала. По професия е архитект. Екологията и използването на слънчевата енергия са неговата страст. Освен че е горд, Диего е много практичен, харесва му да разрешава заплетени проблеми, но понякога му коства много, що се отнася до емоциите му. С една дума, той е чувство. Но накрая все пак печели любовта. Изпечен лъжец, но не със зли намерения, а по-скоро като не отговаря и се държи като мъжкар.

Уриел Оливатера Диес

Мъжествен и побелял, той е един Вито Корлеоне в строителството, наред с другите бизнес начинания, с които се занимава. Той прави сделки предимно с японците в щата Мексико. Името и престижа са всичко за него. Безмилостен и доминиращ в бизнеса, но може да бъде изгубен заради една жена, в случая – Вивиана (както е направил Агустин заради Едурне, а сега – Диего заради Хулия). Живее, измъчван от вината, че може да е предизвикал смъртта на сина си, когато се е опитал да изрита Едурдне от живота му. Дон Уриел е пресметлив, консерватор, много загрижен за потомството си, тема, която често засягат с Диего. Сноб, който не може да приеме смесване на класите. Обича внука си, но не се оприличава на него. Много се притеснява, че малкият прилича прекалено много на Агустин – романтичен и привързан към парите. Профирио е негов извънбрачен син, когото не смята да признава никога, но не му го казва, за да поддържа амбициите му.

Вивиана Мендоса Угалде де Оливатера

Нейното финансово положение зависи от Уриел, поради което е много внимателна с него, но в същото време, между двамата съществува известно доверие. Чак в края на историята става ясно, че си има любовник. Никой не подозира за тяхната идилия. Безмилостна, практична, пресметлива, злобна, манипулативна (добре владее мелодрамата). Обожава сина си Диего. В обществото, което почти всички се женят от интерес, тя се е омъжила по любов за Агустин, но той, на свой ред, се е оженил от интерес и от удобство за нея. Агустин никога не я е обичал и винаги ѝ го е заявявал: тяхното е брак без любов, един съюз между фамилии. И всичко приключва с предателство – Агустин я изоставя заради друга жена (Едурне). Това я превръща в огорчена и дълбоко наранена жена, която търси отмъщение при най-малката провокация.

Аранса Ернандес

Родом от малко селце в щата Мексико. Отличен готвачка, която умело смесва традиционната мексиканска кухня със свои експерименти. Много сериозна жена, която е оставила изумени не един мъж, както в страната, така и в чужбина, най-вече заради неповторимата си красота, с медния цвят на кожата си, с гарваново черната си коса и с извитите си очи. Но тя не е лесна и никога не е била, с изключение на два пъти.

Сандра Алварес Глорес

Красива, интелигентна, амбициозна и много добра приятелка. Омъжена за Оскар. Произлиза от разбито семейството от средната класа – майка ѝ е алкохоличка, а баща ѝ постоянно отсъства. 

Източник: www.cadenatres.com.mx , www.excelsior.com.mx