Факундо Арана (Facundo Arana)

Пълно име: Хорхе Факундо Арана Тагле (Jorge Facundo Arana Tagle)
Дата на раждане: 31 Март 1972 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Височина: 189 см

Рейтинг:  7.04  (514 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

“Хохито” (така го нарича баба му) е роден на 31 март 1972 година. Пълното му име е Хорхе Факундо Арана Тагле. Той е бил затворен ученик в Colegio Bilingue Moorlans de Tortuguitas, а между занятията прави това, което най-много обича – да рисува. Той живее сам със своето куче Пампа. Има три сестри, едната е по-голяма, а другите две са по-малки. На 15 години неговият най-добър приятел го завежда на часовете по актьорско майсторство на Алисия Мусио. През 1989 година откриват, че Факундо страда от болестта на Ходгкин, рак на лимфните възли. Следват 10 месеца интензивно лечение и 5 години лекарско наблюдение.

Факундо заедно с Наталия Орейро. Сериалът “Muneca brava” (“Дивият ангел”) 1998

Веднъж, докато се разхождал в метрото със своя саксофон, един пътуващ саксофонист го кани да посвири и тогава Факундо решава да намери някоя станция, за да свири. 10 месеца той свири на станцията Пуередон, линия Д. Там го забелязва авторът на сериала “Canto Rodado”, Лито Еспиноза, който по-късно го разпознава на едно от прослушванията и му предлага ролята на саксофониста Рамиро, персонаж, който е бил написан заедно с Факундо. След известно време получава предложение от Алехандро Рамай да работи като актьор на постоянно място в стария Canal 9. Той се снима в Alta Comedia, Marco el Candidato, La Hermana Mayor. В средата на 1995 година Факундо получава малка роля в сериала “Perla Negra” (“Черната перла”). През 1996 година изиграва ролята на ревнивия и жесток годеник в комедията на Canal 13, “Sueltos”. През същата година изиграва ролята на младеж, който е болен от рак на лимфните възли в сериала “Zingara” (“Циганка”). През 1997 година започва да работи за Телефе, в програмата Chiquititas и в римейка на сериала El Rafa заедно с Arturo Puig и Gaston Pauls. Но за първи път успехът за него идва по време на снимките на сериала “Дивият ангел”. Така той стана известен не само в Аржентина, но и в цял свят.

Факундо заедно с Нейра. Сериалът “Yago, Pasion Morena” (“Яго – дива страст”) 2001

След това идва работата му в нов почти комедиен сериал "Buenos Vecinos" (“Добри съседи”). Повторният успех на Факундо го чака със сериала “Yago, Pasion Morena” (“Яго – дива страст”). Факундо получава ролята на Яго: самотен човек, който живее в Игуасу. Той знае как да се грижи за животните, как да гаси пожари и въобще, има способността да помага в трудни моменти. Но за опасностите в големия град... той не знае нищо. Неговото момиче, която се казва Морена, е изиграна от перуанката Джанела Нейра, която преди това се снима в “Maria Rosa buscame una esposa” (“Мария Роса, намери ми съпруга”). Морена е типична градска жена, която не се разделя със своя мобилен телефон. Техните пътища се пресичат с помощта на най-добрата приятелка на Морена. Лаура (Ксимена Фаси), която успява да я уговори да заминат на почивка в Игуасу, по-точно в Катаратас дел Игуасу.

За да отговаря на ролята си, Арана се поостригва, пуска си брада, ходи два пъти седмично в спортната зала и се подлага на диета под наблюдение на специалист. Между всичко друго (любов и т.н.) героите трябва да се справят със своите проблеми. Яго го очаква изненада под формата на истината, че неговият баща, всъщност не му е баща, а Морена ще научи, че баща й е виновен за смъртта на майката на Яго. Снимките на сериала завършиха в края на 2001 година с малък скандал. Сериалът стана най-успешния за Телефе през годината и Факундо е разчитал на нов проект и най-вече, отново да снима с Наталия Орейро в нов сериал. Но ролята е дадена на друг, а на Факундо му благодарят хладно за положението усилия. Това много ядосва Факундо, въпреки че той не е такъв човек, в резултат на което той решава да смени канала. В личния живот на Факундо няма никакви успехи. Преди време са го виждали в компанията на една красива манекенка, но когато в интервюта става дума за нея, той предпочита да говори за своето куче. Вероятно той не иска да си губи времето, а предпочита да работи и да работи.