Фабиула Насименто (Fabíula Nascimento)

Дата на раждане: 18 Август 1978 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Куритиба, Бразилия
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Алешандре Неро (Alexandre Nero) от 2001 до 2011 година

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фабиула Насименто е бразилска актриса.

Фабиула е решила по много нетрадиционен начин да стане актриса. Дъщеря на собственик на бар, където е помага, тя решава да се захване с театър, след като пада и всички присъстващи се разсмиват. Тогава си е помислила, че точно това иска. Била е само на шест години.

Идеята да стане актриса се реализира чак като наближава 17 години, когато е била избрана сред 300 момичета да участва в пиесата „Пепеляшка“ в Espaço da Criança. И от тогава не е спирала.

След 13 години кариера в театъра, през 2008 година, Фабиула получава покана да участва във филма „Estômago“. Непозната за публиката до тогава, тя изгрява в историята, в която играе ролята на проститутка. Филмът „Estômago“ печели множество награди както в Бразилия, така и на различни фестивали по света – Холандия, Германия и др.

Преди да постигне успех, Фабиула е много позната в Куритиба с участията си в няколко театрални постановки, като в много от тях си партнира с актрисата и хуморист Катюшйа Каноро. Именно в Куритиба я вижда театралния режисьор Моасир Шавес, който ѝ предоставя шанса да се представи в Рио де Жанейро. Това става през 2007 година и тя се установява трайно в големия град.

През 2008 година, актрисата дебютира в телевизията с роля в сериала „Casos e Acasos“.

След като 10 години е била омъжена за Алешандре Неро, сега Фабиула има сериозна връзка с актьора Джордж Саума, който е 10 години по-млад от нея. 

Източник: novoportal.caras.uol.com.br , pt.wikipedia.org/wiki/Fabíula_Nascimento