Карол Кастро (Carol Castro)

Пълно име: Каролина Озорио де Кастро (Carolina Osório de Castro)
Дата на раждане: 10 Март 1984 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Родители: Лука де Кастро (Lucca de Castro) - актьор и театрален режисьор, и Сесилия Кастело Бранко (Cecília Castello Branco) - терапевт
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Марко Браво (Marco Bravo) – актьор, от 2009 година

Рейтинг:  8.50  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Карол Кастро е бразилска актриса. Родена в Рио де Жанейро, на петгодишна възраст се премества в Натал заедно с майка си след развода на родителите ѝ. По онова време се занимава с различни спортове като футбол и сърф, освен това посещава курсове по балет и джаз, тренира гимнастика.

На 9-годишна възраст, тя се връща в Рио де Жанейро, за да живее с баща си. Повлияна от него, тя влиза в театъра и участва заедно с него в проекта „Terror na Praia“. Тогава баща ѝ сформира детска театрална трупа и Карол става част от нея. През 1994 година написва първия си текст – Socorro. В училище прави първите си стъпки като продуцентка и режисира пиеса.

През 1997 година, когато майка ѝ се премества в Риберао Прето, Сао Пауло, тя се премества при нея и замества сърфа с фитнес. През 2000 година се отдалечава от сцената и се премества в Бауру, Сао Пауло, където живее заедно със сестра си и три приятелки. Две години по-късно, тя се връща в театъра, където я забелязва един продуцент от Globo – Луиз Антонио Роша (Luiz Antônio Rocha), който я запознава с Рикардо Вадингтон (Ricardo Waddington). Режисьорът толкова я харесва, че я поканил да участва в новелата „Mulheres Apaixonadas“.

През 2003 година дебютира в киното с роля във филма „O Caminho das Nuvens“. В него играе русалка и се появява гола. След това работи като водеща на няколко телевизионни програми. Пътува до Аржентина, където участва във филма „Perigosa Obsessão“.

През 2004 година участва в теленовелата „Господарка на съдбата“, в която интерпретира Анжелика. Следващата година се снима в новелата „Bang Bang“, в която играе ролята на мексиканката Мерседита. След това получава първата си комична роля в теленовелата „Съвършена красота“.

През 2008 година се снима за бразилския вариант на мъжкото списание „Playboy”. Снимките ѝ разбунват духовете и дори има протести на католици, тъй като на снимките държи кръст в ръка.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Carol_Castro