Лаура Леон (Laura León)

Пълно име: Ребека Валдераин (Rebeca Valderraín)
Дата на раждане: 24 Ноември 1952 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Комалкалко, Табаско, Мексико
Родители: Хайме Валдераин (Jaime Valderraín).
Деца: две.

Рейтинг:  9.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лаура Леон е мексиканска актриса, певица и телевизионна водеща. Позната е и с прозвището си „Ла Тесорио“. Става популярна като певица през 80-те години на ХХ век.

Лаура Леон е израснала в здраво семейство в родния си град. Докато учи в гимназията, тя получава малка роля във филм на продуцента и режисьор Емилио Фернандес. Героинята ѝ се появява на кон и всъщност това поставя началото на артистичната ѝ кариера.

След това тя развива успоредно и артистичната, и музикалната си кариера. Става популярна като „Ла Тесорио“ и като водеща на телевизионни забавни програми. Учи се от големи имена в музиката и приема всеки съвет, който ѝ дават. Така изгражда свой характерен стил на пеене.

Малко по малко си спечелва международна слава и песните ѝ се слушат както в Америка, така и в Европа, и в САЩ. По това време, по предложение на един редактор на вестника „El Heraldo de México“ - Гилермо Васкес Виялобос (Guillermo Vázquez Villalobos), тя сменя името си и приема артистичното Лаура Леон.

По-малкият ѝ син поема по нейния път и става певец в „Banda el Recodo“, както и актьор с артистичното име Санта Лусия.

В теленовелите дебютира през 1976 година с роля в „Mundos opuestos“. С малки прекъсвания, тя продължава да се снима в новели през 80-те, 90-те на ХХ и през началото на XXI век. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Laura_León