Ана Мария Кампер (Ana María Kámper)

Пълно име: Ана Мариа Кампер Мерисалде (Ana María Kamper Merizalde)
Деца: двама сина – Леонардо и Себастиан

Рейтинг:  6.74  (19 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ана Мария Кампер, актрисата, която игра Маруха, майката на Хуан Камило Кабайеро в теленовелата „Да бъдеш Ева" е жена, която е очарована не само от актьорството, но и от писането, особено когато се опитва да пише сценарии за киното от типа на черни комедии и суспенс. „Много ми харесва този тип повествование, като малка много харесвах историите на Агата Кристи и Алфред Хичкок. Освен това ми харесва черния хумор и за това пиша."

Тя не е единствената в семейството, която играе - синовете й също се появяват на малкия екран в реклами и с малки роли в колумбийски сериали. „Аз съм много щастлива с децата си и винаги ги подкрепям в това, което правят", споделя Ана Мария, която прекарва с двамата всяка свободна минута.

Никой не се съмнява в актьорските способности на Ана Мария Кампер. Тя е много религиозна и въпреки упреците, че е лицемерна или преувеличава в религиозно отношение, има неща, които актрисата никога не играе. Актрисата признава, че преди време, когато е приемала актьорството като игра, тя е усетила на собствен гръб последствията - личният й живот се проваля и е преживяла емоционална криза.

На дванадесет години Ана Мария се записва на уроци по класически балет, но болест на левия крак я отдалечава от балета. Така тя се насочва към драматичното изкуство. За да подобри актьорската си игра, Ана Мария се записва в националната школа по драматични изкуства, където посещава и часове по танци.

Ана Мария Кампер признава, че предпочита да играе комедийни роли, въпреки че й се отдава да го прави предимно в театъра. Една от последните й роли е на Летисия в колумбийската версия на аржентинската теленовела "Монтекристо". Тя признава, че тази роля е била истинско предизвикателство не само като актриса.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com , www.colarte.arts.co