Ана Мария Ороско (Ana María Orozco)

Пълно име: Ана Мария Ороско Аристисабал (Ana María Orozco Aristizábal)
Дата на раждане: 4 Юли 1973 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Богота, Колумбия
Родители: актьорът Луис Фернандо Ороско (Luis Fernando Orozco) и радио-водещата Карменса Аристисабал (Carmenza Aristizabal)
Близки: две сестри – Вероника и Хулиана
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: първи съпруг - Хулиан Аранго, втори (настоящ) съпруг – Мартин Каглия (Martín Quaglia) от 5 декември 2005 година
Деца: дъщеря Лукресия (11 юни 2004 година)
Височина: 168 см

Рейтинг:  7.17  (93 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Има огромна слабост към изкуството, посвещава свободното си време на рисуване, каране на кънки, посещение на кино и четене на книги. Държи сестри си на разстояние от своя живот като актриса.

За Ана Мария Ороско, светът на телевизията никога не е бил непознат, благодарение на своя баща, актьорът Луис Фернандо Ороско, който прекарва повече от 35 години в телевизията и знае всичко свързано с тази професия.

Първата роля, с която Ана става известна на зрителите е ролята й на Веро от теленовелата „Жестока любов", за която получава награди, сред които за най-добра актриса в поддържаща роля, за най-добра млада актриса.

Въпреки красотата и таланта си, Ана Мария спечелва сърцата на хората по света с ролята на непривлекателната Бети, чиято красота е обратно пропорционална на ума й. Самата актриса признава, че се е отъждествила с героинята си, Беатрис Пинсон Солано, тъй като до 16 годишна възраст се е смятала за грозна. Бети се превръща в национална героиня и вълнува сърцата на колумбийците, които виждат част от живота си на екрана. Много интересни случаи има по време на снимките, във вестниците са получавани писма до Бети с различни молби. Тази роля не променя факта, че Ана Мария Ороско е много красива жена и тя вече не се притеснява от своята външност. За ролята си на Грозната Бети, Ана Мария в продължение на три години получава различни награди, сред които най-добра актриса в различни страни, персонаж на годината в Испания и др.

Ана Мария Ороско играе не само пред камерите, а и на театралната сцена не само в родната Колумбия, но и в Боливия, Мексико.

Източник: www.anamaria-orozco.com