Алехандра Аскарате (Alejandra Azcárate)

Дата на раждане: 3 Март 1978 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Богота, Колумбия
Семейно положението: омъжена

Рейтинг:  6.50  (28 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Алехандра Аскарте е модел, телевизионна и радио водеща, репортерка и актриса.  

Учила журналистика в „Emerson College" в Бостън, САЩ.

Алехандра Аскарте дебютира през 2002 година в канал Citytv, Богота, Колумбия, като водеща и репортерка в новинарските емисии. С неповторимото си чувство за хумор и невероятен характер, тя се отдава изцяло на своята работа и през 2003 година става водеща на сутрешната програма El Mañanero в младежката радиостанция La Mega, заедно с водещите Алехандро Виялобос (Alejandro Villalobos) и мексиканката Алехандра Мариньо (Alexandra Mariño).

През ноември 2003 година, Алехандра се връща в телевизията, този път в RCN и за две години става предпочитана водеща на различни предавания, както и на карнавала в Барнкия.

През 2004 година води както телевизионни, така и радио програми.

През 2005 година, Алехандра Аскарте заедно с актрисата Исабела Сантодоминго (Isabela Santodomingo) представят своята Stand Up Comedy, „Los Caballeros las Prefieren Brutas", която има голям успех в Богота и Меделин.

През август 2005 година, Алехандра напуска RCN и отива в радио Caracol. В „новата си къща, Аскарте води две програми паралелно.

Същата година, Алехандра се завръща и като телевизионна водеща, този път в новините на канал Caracol, в секцията Ángeles y Demonios заедно с актрисата Исабела Сантодоминго (Isabela Santodomingo).

През 2006 година, Алехандра Аскарте приема ново предизвикателство - актьорската игра. Тя приема да изиграе ролята на Лаура в теленовелата „Да бъдеш Ева". В интервю, Алехандра споделя, че се надява и в бъдеще да има възможността да играе в теленовели.

Блиц-анкета

Журналистика? - Страст.

Актьорство? - Забавление.

Една книга? - „El mundo de Sofía".

Един мъж? - Мисля, че ще е прекалено, ако отговоря моя съпруг. Може да бъде брат ми, баща ми. Но ако ме питате за моя идеал, всеки един от тях заслужава да бъде.

Бъдещето? - Нямам никаква идея, нито ме интересува.

Семейството? - Основата на моя живот.

Колумбия? - Страната, където „трябва" да живея, за да работя.

Пътуване? - Едно хоби.

Бракът? - Центъра на живота ми.

Любов? - Това, което ме прави щастлива.

Семейно огнище? - Това, към което се стремя - да наподобя семейното огнище, където съм израснала.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Alejandra_Azcárate , www.usergioarboleda.edu.co