Алехандра Барос (Alejandra Barros)

Пълно име: Алехандра Юриана Барос Санчес (Alejandra Yuriana Barros Sánchez)
Дата на раждане: 11 Август 1971 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: разведена от 2003 година
Деца: син – Луис Мануел

Рейтинг:  8.10  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Алехандра Барос е мексиканска актриса.

Като истинска актриса, за да получи възможно най-доброто образование, Алехандра е посещавала курсове в The Lee Strasberg Theater Institute, Ню Йорк, САЩ, където учи театър; в школата Actor's Studio Film & T.V. School учи кино и телевизия, а в Broadway Dance Center – танци и джаз. В Мексико сити влиза в школата El Set, където усъвършенства своите актьорски умения.

След като преминава всички етапи от образованието си, тя получава първата си възможност да се снима – в теленовелата „Huracán“ заедно с Алехандро Камачо (Alejandro Camacho) и Ребека Джоунс (Rebecca Jones). Единствената театрална постановката, в която участва, е „Malcom y su lucha contra los eunucos“. В киното дебютира в късометражния филм „Te identificas“.

Алехандра печели световна слава с ролята си на Мариана в теленовелата „Тъмна орис“. За тази роля тя е номинирана за най-добра актриса в главна роля за наградата на TvyNovelas. За ролите си в теленовелите „La verdad oculta“ и „Alma de Hierro“ също е номинирана от TvyNovelas за най-добра актриса.

Алехандра Барос пази ревностно личния си живот и за него се знаят много малко подробности.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Alejandra_Barros