Хуан Пабло Шук (Juan Pablo Shuk)

Дата на раждане: 7 Ноември 1965 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Богота, Колумбия

Рейтинг:  7.32  (37 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хуан Пабло Шук има перфектните физически данни, за да играе както добри герои, така и злодеи. Неговата неизменна усмивка присъства при интерпретацията на всеки персонаж. И именно тя спечелва сърцата на зрителите.

Хуан Пабло дебютира като актьор през 1988 година в теленовелата „El Cacique y la Diosa". Когато започва да работи в телевизията, Хуан Пабло си дава сметка, че е наложително да учи драматични изкуства. За това отива в САЩ, където учи за актьор в киното и телевизията. След завръщането си в Колумбия, той участва в няколко успешни теленовели. Голямо предизвикателство за него се оказва ролята в теленовелата „Имението", където му се налага да играе две роли едновременно - на отец Дамян и на неговия брат-близнак, който е контрабандист, лишен от морал и християнска вяра.

Невероятните актьорски способности на Хуан Пабло му позволяват лесно да се превъплъщава както в красиви и приятни кавалери, така и в злодеи. Ролята му в теленовелата „Трима братя, три сестри" му спечелва световна известност.

Хуан Пабло Шук не спира да работи. Той се снима както в теленовели, така и във филми. Често може да бъде забелязан и в театъра, както в Колумбия, така и в САЩ. Преди снимките на теленовелата „Силикон за Рая", Хуан Пабло живее и работи известно време в Испания. Актьорът споделя, че за него това е бил много важен опит. Там се снима в няколко късометражни филма и един сериал, участва в няколко театрални пиеси. И както се казва за виното, с възрастта той става по-добър и въпреки белите коси, които му се появяват, той продължава да излъчва сексапил.

Хуан Пабло Шук и актьорската му кариера

Как започна с актьорството?

Учех Биология в Universidad de los Andes и ми се наложи да напусна за един семестър, за да мога да работя с идеята да отида да уча морска биология в чужбина, тъй като в Колумбия няма такава специалност. За това, Хулио Сесар Луна, който преди ме е канил да се снимам в телевизионни реклами, ми предложи да работя в една теленовела. Приех предложението с идеята, че така ще мога да продължа с плановете си. Това, което не знаех е, че Хулио Сесар е имал планове да играя главната роля. Един месец преди началото на снимките, учих актьорство при Хайме Ботеро (Jaime Botero), един от най-големите учители в страната, и който много ми помогна да навляза в тази материя. Също така, много ми помогнаха книгите на Лий Страсберг (Lee Strasberg), Станфорд Мейснер (Stanford Meisner) и преди всичко, на Станиславски (Stanislavsky).

Трудно ли ти беше да влезеш в телевизията?

В моя случай, не. Трябваше да се явя на една важна среща и да кажа едно „Да". Лесно беше да вляза, но на моменти работата ми е доста тежка.

Какви инструменти използваш при подготовката на своите персонажи?

Първото, което правя, когато получа някоя роля, е видя какво е написано между редовете, какво е искал сценариста да покаже. От друга страна се опитвам да разбера много добре историята и да разбера какво място заема персонажа ми в цялата история. След това търся прилики и разлики с персонажа си. Ако персонажът ми е влюбен, опитвам се да събудя чувствителността си, ако е убиец, свързвам се с моята ненавист и др.о.

В театъра понякога се сблъскваш с големи роли. Как успяваш да запомниш думите на персонажа си?

Началото е най-трудно. Сядам и се опитам да запомня думите. След това започват репетициите с текста в ръка и така визуализирам ситуациите. А през последния месец преди премиерата, всичко става много лесно и заучаването на ролите минава бързо, базирайки се на предварителната подготовка. За мен запомнянето на репликите е най-лесното нещо, друго нещо е изразяването на чувствата и възприятията на персонажите.

Източник: www.novebox.com , gacetadulceparaiso.blogspot.com