Уга Уга (Uga Uga)

Адриано е бил само на три години, когато родителите му са били убити от индианците в джунглата. Индианското племе осиновило момчето и му дало името Татуапу. Израснал сред дивите индианци, той така и не успява да стане част от тях. Те не го приемат заради бялата му кожа и светлата коса. Всичко го смятат за уродлив и прекалено различен.

В продължение на 20 години дядото на изчезналия Адриан без да се отказва го търси, убеден, че внукът му е жив и се намира някъде в джунглата. Старият Никос не иска да умре преди да сбъдне мечтата си да се събере с внука си, който да заеме неговото място като наследник на семейното състояние. Мнозина се надяват това да не се случи никога, тъй като искат състоянието на стареца за себе си. Сред тях са Сантана и Роландо, лелята и братовчеда на Адриано. Тези двама безсъвестни убийци са се съюзили, за да попречат на дядо и внук да се срещнат, но това не е никак лесно и повечето им планове се провалят.

От друга страна, преди 12 години сержант Балдоши е инсценирал собствената си смърт, за да се скрие от мафията, изоставяйки по този начин своята годеница, Мария Жоана. Трагедията нанася дълбока рана в Мария, която се превръща в безполово същество, прикривайки своите женски черти и позволява да се проявяват само докато чете любимите си романи.

Балдоши, който живее като професор Бенто в извън Бразилия, се е събрал с Роза, като живее с нея и сина й. Спокойствието на Балдоши/Бенто приключва, когато мафиотът Турчина и неговата банда го откриват и го принуждават да бяга отново. При поредното си бягство, Балдоши се запознава с Татуапу. Съдбата събира двамата, които живеят в постоянен риск и двамата се оказват зависими един от друг, въпреки че не желаят това. Двамата създават успешен тандем, които се защитават един друг и правят така, че враговете им да страдат. Заедно те попадат в сложни и забавни ситуации.

Персонажите:

Никос: вдовец, милионер, но и много самотен мъж. Здравословното му състояние е влошено. Той прави всичко възможно, за да открие своя единствен наследник, внука му Адриано. Неговият труден характер търпи промени по време на историята.

Санта: снаха на Никос. Злодейка, която обича парите. Иска да вземе състоянието на Никос и да го даде на сина си Роландо, който я подкрепя безусловно в борбата й за власт.

Роландо: син на Санта и любим племенник на Никос. Той е същия злодей като майка си, но не съвсем. Ръководи се от една мисъл: да получи всичко, което може, без да полага усилия.

Адриано/Татуапу: изгубеният внук на Никос. Възпитан и отгледан от индианците, които не могат да го приемат като един от тях. Наивен младеж с нежен поглед. Много страда, когато се сблъсква с цивилизацията, в която е принуден да живее.

Анизио: иконом на семейство Фарабастос. Има особено чувство за хумор и му харесва да се прави на идиот. Приятел и слуга на стария Никос.

Фелипе Аруда Прадо: богат наследник и по тази причина, никога не му се е налагало да работи, за да преживява. Плейбой. Неговата съпруга е била голямата любов на Никос.

Виктория: съпруга на Фелипе. Със скромен произход, тя е образована и притежава елегантна привлекателност.

Бруна: по-голямата дъщеря на Фелипе и Виктория. Красива, скромна и също така елегантна, като майка си. Омъжена е за Пепе.

Бионда: по-малката дъщеря на Фелипе и Виктория. Добра девойка, въпреки че е малко своенравна.

Татяна: бедната племенница на семейство Аруда Прадо. Типична девойка-кукла, с огромно сърце, но с пилешки мозък.

Бернардо Балдоши: живее под чуждо име като професор Бенто. Живее с младата вдовица Роза. Той е бил сержант, но му се е наложило да инсценира собствената си смърт.

Пиерина Балдоши: типичната властна и ревнива майка. Обича много да говори, но няма и капка хумор.

Казимиро Балдоши: другият син на Пиерина. Има мисленето и характер на 17-годишен младеж. Майка му никога не одобрява любовните му връзки.

Мария Жоана: била е годеница на Балдоши. След преживяната трагедия, тя избягва любовни връзки и се държи грубо. Работи в министерството на транспорта. В работата си заема мястото на баща си, който не обича да работи.

Керубин: баща на Мария. Безотговорен конформист, който разчита за всичко на дъщеря си.

Бетабел: обожава да кокетничи с клиентките си. Има връзка с Мария Жоана.

Паже: единственият от индианското племе, който е живял сред бели. Преструва се, че не разбира и дума португалски, но в действителност знае идеално този език. Много обича Татуапу, когото е спасил, когато е бил тригодишен.

Гуиневер: дъщеря на Анизио. Нежна и влюбчива. Възхищава се на баща си и не е съгласна с неговото отношение към господаря си. Влюбва се в Татуапу. Тя единствена от всички не се интересува от наследството му.

Източник: braziliada.ru