Непокорните (Бразилия) (Rebelde (Brazil))

„Elite Way“ е институцията, която се слави с най-високо реноме в страната. Неговите възпитаници се обучават на много високо ниво, практикуват спортовете на елита и живеят в полу-пансион, който се намира на територията на институцията, като имат възможност да посещават домовете си в края на седмицата. Въпреки че обучението в това елитно училище е много скъпо, най-богатите семейства на Рио де Жанейро правят всичко възможно, за да запишат децата си в „Elite Way“.

Такъв е случая и с Алис, Диего, Роберто, Карла и Томаш – непокорни младежи, много разглезени и капризни, които откриват в музиката нещо общо. Към тях се присъединява идеалиста Педро – ученик със стипендия, както толкова други в училището, който с лекота пленява сърца и променя много неща в училището.

В съжителството между привилегированите и учениците със стипендия често се появяват искри, които стават основа на конфликти между учениците.

Педро никога не си е представял, че след пристигането си в „Elite Way“ ще се влюби безумно в Алис и тя също ще се забърка с него. Любовната връзка между двамата трябва да се справи с множество препятствия, сред които са тайните, които крият семействата им и завистта на разглезената дъщеря на директора на училището, Пилар, която също се влюбва в Педро.

В първите дни в новото училище, Педро се запознава с Диего, Томаш, Роберто и Карла, които не го приемат с отворени обятия, но по-късно се превръщат в неговите най-добри приятели.

Любовните връзки, конфликтите, недоразуменията, веселието и приключенията не се ограничават само зад стените на училището. Когато си тръгват за дома в края на седмицата, много неща се случват.

Алис иска баща ѝ – Франко, да се влюби отново. Роберта не се разбира с майка си – Ева, известна певица, която винаги се е отнасяла към нея като по-малка сестра. Диего иска баща му – властния бизнесмен Леонардо Малдонадо, да обръща повече внимание на него и за това използва множество недоразуменията, за да предизвика вниманието му. Наследник на огромно състояние, Томаш при посещенията си в дома се среща с родителите си, дядо си и двете си братовчедки, който искат само да присвоят всичките му пари. А Карла, която мечтае да стане танцьорка, винаги се навърта около сестра си Беки, която е модел, и подтиквана от тревогите, които изпълват ежедневието ѝ, много често преяжда. Педро ходи в новия си дом в Рио де Жанейро, скромна къща в предградията на големия град, където живее с майка си Бет и брат си Раул.

В същия квартала – Вила Лене, живеят други персонажи – майчински настроената Тереза, собственица на столовата в училището; забавния Женаро – вдовец, който ръководи с дъщеря си Силене един оживен ресторант, който се превръща в първата сцена на бандата.

Там живее и семейството на преподавателя Лупи – гений в информатиката, който е забогатял чрез Интернет. И учителят Висенте, който преобразява една стара фабрика в модерно място за младежи.

Откакто е изгубил баща си, когато е бил на 13 години, Педро живее за майка си и брат си. Особено сега, когато са се преместили в Рио де Жанейро, той има желание да се промени и обнови, иска да изживее напълно своето юношество и непокорство: да се влюби, да пее, да се забавлява и да разгадае една загадка – причините за смъртта на баща му, които го отвеждат до бащата на девойката, в която се влюбва – Алис.

Въпреки трудностите и всичко, което ги разделя, Педро, Алис, Диего, Роберта, Томаш и Карла остават обединени от музиката и мечтата, която преживяват и то сега, тъй като няма утре. С много непокорство, те революционизират живота на много хора по своя път...

Източник: www.teledramaturgia.com.br , www.r7.com