Марионетки (Peleles)

Историята в тази новела звучи много по-абсурдно от реалния живот, когато при сблъсък с морални дилеми, човек е способен да извърши и да попадне в екстремни ситуации...

Теленовелата разказва за шестима мъже, които работят в една транспортна компания, която се слива с една парагвайска и се превръща в международен консорциум. Това става причина за тяхното уволняване.

След като това се случва, шестимата са длъжни да се грижат за семействата си, но без работа е много трудно. Тогава те решават да нападнат един камион на компанията, за да притиснат милионера и така да оправят живота си.

Разбира се, те не са професионални престъпници и техните нападения предизвикват доста главоболия...

Никой не твърди, че ще бъде лесно да се превърнат в истински мачовци... особено след като цял живот са били Марионетки.

Персонажите:

Пипе – Фелипе Тагле

Управител на компанията. Живее в „Ло Барнечеа“, свикнал да печели поне 4 милиона песос и да се наслаждава на охолен живот. Бракът му с изтънчена жена е в криза, а новата ситуация може да влоши положението още повече.

Тито – Алберто Хара

Бивш шеф на Доставки по магазините. 45-годишен. Живее в „Ла Флорида“ с децата си и с внук. Безработицата няма място в живота му. Превръща се в лидер на бандата „Марионетките“.

Начо – Игнасио Варас

32-годишен, с обещаваща кариера. Живее в апартамент в Провиденсия. В актива си има един развод, една дъщеря и една любовница. Новата ситуация го изправя пред една криза с околната си среда. Той е интелектуалният автор на отмъщението, поради което надъхва тази банда, за да могат да вземат от компанията онова, което им дължи.

Пато – Патрисио Кармона

40-годишен. Работи при камионите. Ерген. Живее в Пудауел с обсебващата си майка, която го потиска, но той води таен живот.

Рамбо – Гонсало Баеса

Пристигнал е от Калама, за да работи като охранител. 25-годишен, той живее в Пуенте Алто. За него, да бъде мъж означава да бъде герой, смел и дързък, но в действителност е тоста тромав и непохватен. Отмъщението към компанията е истинско приключение, за което той се смята за подготвен.

Германецът – Рудолфо Тапия

Мъж с двойни стандарти – може да изглежда безобиден, но има контакти в подземния свят. Държи се сериозно и твърдо пред приятелите си, но е покорен мъж в дома си.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Peleles , teleserieschilenas.blogspot.com