Тотия Мейрелеш (Totia Meireles)

Пълно име: Мария Елвира Мейрелеш (Maria Elvira Meirelles)
Дата на раждане: 11 Октомври 1958 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Жайме Рабаков (Jaime Rabacov) от 1991 година
Деца: дъщеря – Оливия

Рейтинг:  7.11  (37 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Съпругът на Тотия е лекар. Още от сватбата им през 1991 година, те живеят в различни къщи - тя живее в Лагоа, Рио де Жанейро, а Жайме живее в Мигел Перейра, Рио де Жанейро.

Кариерата на Тотия Мейрелеш в телевизията е много любопитна. След главната роля в „Que Rei Sou Eu?" през 1989 година, кариерата на актрисата е белязана от роли, в които тя интерпретира най-добрите приятели на главните герои. Актрисата признава, че е получила невероятни роли за две години - в „Америка" и „Студена кръв", които я карат да се гордее.

За повече от 15 години в телевизията, в „Америка" и в „Студена кръв" започна да играеш самостоятелни роли. Това притеснява ли те?

Много бих искала това да се беше случило по-рано. Както и да е, това е част от живота. Вярвам, че най-накрая кариерата ми пое правилната посока. Винаги съм била приятелка на главните герои. В „Америка", Глория Пирез реши да ми даде семейство, собствена къща. Вече имам собствена история. В „Студена кръв", Силвана има собствен магазин и дори участва в „Летящите гущери". Много е хубаво да имаш собствена история. Всички актьори искат такава, а не да преживяват историите на другите.

Да имаш собствена история, не смяташ ли, че може да отегчи зрителите?

До накъде. Между другото, семейството на Силвана не е нормално, след като Ора се облича като жена. Освен това, Силвана има връзка с Перейра, която се хареса на всички. Хората са споделяли с мен, че биха искали накрая Силвана да беше останала с Перейра, но сценаристът реши друго. Връзката със зрителите е прекрасна.

Учила си психология. Освен това, цял живот си се занимавала с балет. Как така се насочи към актьорството?

Никога не съм си представяла, че ще стана актриса. Нещата се случиха случайно. Цял живот съм се занимавала с балет и когато обявиха прослушване за музикалната комедия „Chorus Line", реших да си опитам късмета. Продуцентите искаха танцьори, а не актьори, които танцуват. Преминах прослушването и бях избрана. Ролята включваше не само танци, но и няколко реплики. От тогава не спирам да работя в театъра. Освен това открих, че мога да пея и така започнах да участва в няколко мюзикъла.

В мини-сериала „O Fantasma da Ópera" ти интерпретираш ролята на певица. Как прие тази роля - да пееш в телевизията?

Беше великолепно. Вера Гонзага е била певица на кораб и освен това е пеела всякакви песни, от класика до съвременни песни. Беше наистина неповторимо и невероятно да играя този персонаж.

Харесва ли ти да участваш в телевизионни комедии?

Обожавам комедиите, но не точно това искам за себе си като актьор. Харесва ми да играя зрели жени, добри персонажи. Никога не съм имала желание да играя отрицателни роли.

Източник: exclusivo.terra.com.br