Пабло Ескобар – шефът на дрогата (Pablo Escobar, el patrón del mal)

Един от най-амбициозните телевизионни проекти в историята на Колумбия се основава на журналистически документи и свидетелски показания на хора, които по един или друг начин са имали нещо общо с този зъл гений...

Сериалът разказва за живота на Пабло Ескобар, син на учителка в село близо до Меделин, който в първите си стъпки като престъпник е крадял надгробни паметници, след което се посветил на контрабандата и накрая, открил е наркотрафика – път, който го е превърнал в един от най-богатите, но и най-силно вдъхващите страх, хора по света.

Много неща са изговорени по адрес на Ескобар, за това което е извършил, но никой не е видял как го е извършил: първата му пратка, интимният му живот като престъпник, отношенията му с партньори, с майка му и надменността на личността му. Не зачитащ граници, проправяйки маршрути, изнасящ тонища кокаин в САЩ и Европа, като при това е създал и укрепнал Картелът от Меделин.

Една история, която никой преди това не се е осмелил да разкаже...

Една история, която граничи с ексцентричност и разкрива най-важните моменти и митовете от живота на този наркобарон.

Историята на един престъпник, който се е опитал да доминира над цяла една държава...

Персонажите:

Пабло Ескобар

От съвсем малък е получавал съвети от майка си и това са думи, които са белязали живота му завинаги. Амбицията му го е отвела отвъд граници, най-неочаквани, още от юношеството му. „Ако като навърша 25 години няма един милион в джоба, ще се самоубия. Ще си тегля куршума...“ - така е казвал Пабло Ескобар на приятелите си. Създал е една империя за трафик през границата и е мамил наред всичко живо. Хората му са смятали, че той е най-подходящия да бъде начело на Картела от Меделин след като успява да измами граничарите, да изпързаля гринговците и да достави кокаина на купувача, при това без да го заловят. Семейството му винаги е било най-важното за него и за това се е опитвал да им осигури добър живот. И именно привързаността му към семейството става причина да бъде следен, приклещен и убит от полицаите.

Рехина Парехо

Любовницата на Пабло Ескобар. Една прекрасна жена, която е част от социалните кръгове, в които присъстват най-аристократичните мъже в страна. Никога дори не си е помисляла да се забърква с мъж като Ескобар, но в крайна сметка става негова любовница. Въпреки заявленията ѝ, че Пабло е последният мъж, по когото би се загледала, явно парите и властта му не са останали незабелязани и непожелани от нея...

Пати де Ескобар

Съпругата на Пабло Ескобар. Заедно с децата си, тя е била голямата любов в живота на Ескобар. Той не е искал никога да я мами и тя се е чувствала много зле заради тайните му срещи с други жени. Той винаги ѝ е обещавал да се грижи за нея и децата им.

Доня Енелия

Майката на Пабло Ескобар. Тази жена винаги е знаела какъв съвет да даде на сина си, според нейните критерии. От малък е повтаряла на Пабло да бъде „жив“ и никога да не се оставя на другите. Винаги му е казвала, че животът е за смелите, а не за страхливците и трябва да действа решително. Когато Ескобар започва да печели добре, той се опитва да направи живота ѝ по-добър и да я превърне в истинска Кралица.

Гилермо Кано

Директор на популярен ежедневник в Колумбия. Живял е близо до терора на наркотрафика чрез разкриване на злодеянията и говорейки без задръжки за това в изданието. Винаги е твърдял, че правосъдието трябва по-сериозно трябва да се заеме с картелите като първо „откъсне главите“, които ръководят „бизнеса“.

Родриго Лара

Министър на правосъдието, той е бил натоварен със задачата да разобличи и да говори открито за престъпленията на Ескобар. Убит от Пабло Ескобар.

Луис Карлос Галан

Мъж с големи политически идеали, който винаги е бил за открити действия и никога не е допускал да го приравняват с престъпник като Ескобар. Кандидатирал се е за президент. Убит от Пабло Ескобар.

Източник: www.caracolinternacional.com , www.pabloescobarinedito.com