Измамница (La Traicionera)

Тя всява страх... няма никакви задръжки... има оправдания... изгаря я силно желание... и единственото, от което се страхува, е да не се влюби!

А мъжете имат една цел – да покорят нейното сърцето и са готови да се борят до край!

„La Traicionera“ е история за отмъщение, за триъгълник пълен с извращения, любов и болка.

Историята започва преди двадесет години, когато една бедна жена се влюбва безумно в милионер, но любовта не е достатъчна и той избира да се ожени за друга жена, от своята социална класа. Тогава, жената, която е толкова бедно, колкото и влюбена, умира от любов.

Двадесет години по-късно, Рената – дъщеря на жената, умряла от любов, се захваща да сложи край на толкова години болка и липса на майчина ласка. За това, тя решава да раздаде справедливост като използва единственото оръжие, с което разполага – красотата си. Благодарение на тази своя отличителна черта, тя успява да започне работа при Едуардо Санинт – мъжът, причинил толкова болка на майка ѝ. Рената иска да пристъпи към изпълнение на плана си за отмъщение и да го накара да си плати със същата монета.

Но девойката не отчита едно препятствие, което може да провали плана ѝ: тя се запознава с Естебан – любовта на живота ѝ, който не е някой друг, а именно сина на мъжа, когото толкова силно мрази...

Персонажите:

Рената Медина

Дъщеря на Мария Ерера и внучка на Грасия Ерера. От малка таи дълбоко възмущение към Едуардо Санинт, тъй като чувства, че той е виновен за всички нещастия в нейното семейство и е решена да му отмъсти, готова да предприеме всякакви стъпки. Планът ѝ е прост: да го омае, да го накара да се влюби безумно в нея до такава степен, че да е готов да умре за нея. Въпреки че е целенасочена и решена на всяка цена да постигне целта си, пътят ѝ се пресича с този на Естебан Санинт, синът на Едуардо, при което тя се оказва на кръстопът, тъй като се влюбва в него. Дори и тогава, желанието ѝ за отмъщение е толкова силно, че е решена да убие всеки, който се опита да ѝ попречи при изпълнението на страховитите ѝ намерения.

Естебан Санинт

Син на Едуардо Санинт. Завършил е образованието си в чужбина и се прибира с намерението да покаже на баща си, че достатъчно способен, за да поеме управлението на строителната компания Санинт. Приема бизнеса по различен от баща си начин: обича да рискува прекалено, но ефективно. Това не се харесва много на Едуардо, който смята, че може да изложи на риск дългогодишната му работа. Обожава моторите и е изтънчен кавалер. Неговият имидж на сваляч го изпреварва навсякъде, но всичко се променя, когато Рената започва работа в компанията. Той усеща, че е открил жената, с която иска да бъде и се влюбва в нея, излагайки на опасност връзката, която от години поддържа с Мартина, неговата годеница.

Едуардо Санинт

Баща на Естебан Санинт и Мануел. Отговорен и обичан от семейство и служители мъж. Преди време е имал връзка с Мария Ерера, майката на Рената, и въпреки че я е обичал силно, е решил да се раздели с нея, за да не нарани съпругата си Ани и сина си Естебан. Животът на този архитект изглежда щастлив, но двадесетте години след своя гаф, той се запознава с Рената без да подозира, че е дъщеря на Мария. Той отваря за нея вратите на компанията си и се влюбва в нея, без да знае, че тя иска само да му отмъсти за смъртта на майка си. Привличането, което изпитва към Рената, го навежда към мисълта, че семейният му живот навлиза в бездна. Въпреки че богат човек, той вярва, че нещата трябва да се постигат с усилие и много работа, за това се притеснява за лудия живот на сина си. Без да си даде сметка, баща и син започват да се борят за една и съща жена, която се превръща в нещастие и за двамата.

Грасия Ерера

Майка на Мария Ерера и баба на Рената. Години наред е втълпявала на Рената, че трябва да мрази Едуардо Санинт заради страданието, което е причинил на дъщеря ѝ, без да си представя, че нещастието ще се върне в тяхната къща също като бумеранг. Тя е огорчена жена, която дълбоко в сърцето си страда, защото е притискала дъщеря си да бъде с женен мъж, за да оправи финансовото им положение. Обаче е толкова надменна, че не може да приеме, че нейната кръв е била отхвърлена от Санинт. Тя е сляпа и е изгубила едното си око при сбиване със съпруга на сестра си. За сметка на това притежава изострен слух и обоняние, благодарение на които е жена, която трудно може да бъде излъгана. Освен това, тя притежава способността да предсказва бъдещето и това събужда нейната параноя, когато Рената влиза в строителната компания на Санинт.

Мартина Фигероа

Годеница на Естебан Санинт. Тя е с него от четири години и с голямо търпение го е чакала да завърши образованието си в чужбина преди да задълбочат сантименталната си връзка с Колумбия. Проблемът е, че тя осъзнава, че това е само нейно желание и в действителност се получава точно обратното. Тя иска да заздравят връзката си като се обвържат сериозно, докато той иска да се издигне в професионално отношение. Освен това, ситуацията се усложнява с появата на Рената Медина, която от първия миг привлича вниманието му. Мартина е млада лекарка, която се е отдала на работата си и се е издигнала в клиниката, където работи.

Ани де Санинт

Била е лоялна спътница на Едуардо почти 30 години. Дори и в кризисни за брака им моменти, когато тя е подозирала, че той си има друга, но си е мълчала, за да запази семейството им. Отказала се е от професията си на архитект, за да се посвети изцяло на семейството и сина си. След появата на Рената Медина започва да забелязва промени в поведението на съпруга си, също като преди 20 години, когато интуицията ѝ е кавала, че ѝ изневерява. По тази причина прави и невъзможното, за да му попречи да я напусне. Планира да замине в провинцията, за да си дадат време и така всеки да разполага със свое пространство, опитвайки се да разбере съпруга си, но всички е напразно, защото не знае, че семейството ѝ се е изправило срещу една жена, която е готова дори да убие Ани, за да остане с Едуардо и така да приключи с плановете си за отмъщение.

Есмералда Гарсия

Като малка е била прибрана от Мария Ерера и Грасия. За това тя е като сестра за Рената. Била е изоставена пред една църква и от тогава никой не знае нищо за майка ѝ. Работи като медицинска сестра и винаги е била лоялна към всички, които ѝ помагат. Дори издържа на лошото отношение на Грасия, която винаги ѝ натяква, че е храненица. Тя е емоционална подкрепа за Рената, която винаги съветва да се откаже от плановете си за отмъщение.

Ернан Посада

Съучастник и най-добър приятел на Естебан, но пази голяма тайна – винаги е бил влюбен в Мартина. Отличен професионалист, той е спечелил доверието в компанията на Санинт. От един момент нататък, той започва да се чувства недооценен и за това решава да спечели, като продава вътрешна информация на конкуренцията. Но лоялността му вземе превес и той преосмисля действията, след което започва да прави всичко за добруването на компанията на бащата на най-добрия му приятел. Солидарен мъж, който така и не се решава на сериозна връзка с никоя жена, защото не е изгубил надеждата, че един ден може да се събере с Мартина.

Моро

Бившият годеник на Рената. Обсебен от идеята да бъде с нея, той се превръща в помощник на Грасия. Той вярва, че така ще може да бъде близо до Рената. Дори започва работа в строителната компания на Санинт, за да я следи. Там се запознава с Марсия, секретарката на Едуардо, която се опитва да съблазни, за да може да се задържи на работа. Той е непохватен във връзките си с жени и лесно се поддава на влияния. Има тенденция към постоянно забъркване в престъпни деяния и му харесват лесните пари. Представя се за човек, готов да помага, но винаги има задни мисли или се опитва да извлече изгода.

Мануел Ерера

Полубрат на Рената и Естебан. Син на Мария Ерера и Едуардо. Той е аутист и за това има склонността да се отдалечава от реалността, въпреки че от време на време има моменти на проблясъци, през които се опитва да разубеди Рената от намерението да си отмъщава. Мразен е от Грасия, която го смята за символ на нещастието, което е бил Едуардо Санинт в живота на Мария. Тя прави заклинания и магии, за да умре и така да страда като баща си.

Ванеса

Ревнува силно от Рената, защото Моро, в когото тя е влюбена, живее заради Рената. Мъжът, когото обича, се държи с внимание към нея, но ако почувства, че навлиза в неговото пространство, може дори да я удари. В началото е толкова обсебена от Моро, че моли Гарсия да направи магия, за да накара младежа да престане да мисли за Рената.

Мабел Диас

Стара служителка в строителната компания на Санинт. Тя предпочита сигурността и за това работи във все същия кабинет, в който е започнала работа в компанията. Тя вярва, че по-високата заплата влече след себе си и по-големи отговорности. И така, тя се примирява с положението си. Притежава доста черно чувство за хумор и се разбира добре с Марсия. Тя уважава прекалено много своите началници.

Естер

Жена със силен характер, която не се поддава на интимниченето на своите колеги. Подкрепя във всичко Естебан, своя шеф. Знае за връзката му с Рената, но я пази ревностно в тайна. Като всички секретарки в компанията, тя обожава клюките и подслушва по коридорите, поради което понякога се кара с колежките си. Тя е единствения човек, който се държи любезно с Рената от пристигането ѝ в компанията, превръщайки се в нейна защитница, приятелка и съветничка по служебните въпроси. Пада си по Абел, работник в компанията, за когото се сгодява.

Ноелия

Като всички останали, тя е склонна към клюки по коридорите, крайно отегчена и раздразнителна, която също така обича да обсъжда колегите си. Винаги търси клюки. Хиперактивна, със силен характер и с лекота приема предизвикателствата и е унищожена от критиката на Рената, тъй като се е осмелила да ѝ удари шамар по време на фирмено парти. Изпитва ревност заради красотата ѝ и бързото ѝ израстване. Дълбоко в себе си знае, че Рената е пепелянка, която се опитва да съблазни Едуардо, за да го използва.

Източник: www.canalrcnmsn.com