Този хубав свят! (Êta Mundo Bom!)

„Всичко лошо, което се случва в живота на хората е за добро“ - това е мотото на Кандиньо. Този привлекателен обитател на горските пущинаци не изоставя оптимизма, въпреки всички премеждия, с които се е сблъскал по пътя си. Нашият герой е бил разделен от майка си веднага след раждането му и е бил приет от семейната двойка Кунегундеш и Кинзиньо, собственици на фазенда в провинцията на Сао Пауло. Като пораства, Кандиньо се превръща в служител в къщата и е изгонен, след като се влюбва в първородната дъщеря Филомена.

Панкрасио, приятел на семейството, в което е израснал Кандиньо и негов ментор, го съветва да отиде в столицата и да потърси биологичната си майка – Анастасия, която никога не е виждал. Кандиньо се вслушва в съвета му и заминава с неразделния си приятел Поликарпо. Майка му, в това време, е милионерка вдовица и също търси сина си в столицата. Тя разчита на помощта на детектив Джак, на най-добрата си приятелка Ема и на адвоката Араужо. Това, което Анастасия дори не подозира е, че Сандра – нейната племенница, прави всичко възможно, за да ѝ попречи в това издирване. Тя се страхува, че ще изгуби положението си на наследница. Двуличница от класа, Сандра се представя пред Анастасия като сладка и щедра, докато в действителност е алчна и користна.

Без да се отказва, Кандиньо се изправя пред много различни ситуации, за да оцелее в големия град, където се запознава с верния си приятел – момчето Пирулито. В допълнение към безкрайното издирване на майка си, той се бори със зъби и нокти за любовта на Филомена, която също пристига в столицата и започва връзка с обсебващия Ерместо. С омайни думи и изкусни танци, злодеят се запознава с Филомена и успява да я убеди да избяга с него в столицата с обещанието да се ожени за нея. Но светът на Фило се срива с пристигането в Сао Пауло – Ернесто заявява, че не смята да се жени за нея и на практика принуждава девойката да стане танцьорка в нещо подобно на кабаре. И още по-лошо: Ернесто прибира по-голяма част от парите, които тя печели в заведението.

„Наследство на омразата“

Персонажите в новелата слушат радионовелата „Наследство на омразата“. Тя разказва историята на едно уважавано семейство, което е на път да изгуби богатството и честта си в малкото градче Тринидад. Скоро се преместват в Сао Пауло и се водят от обещанието на бащата – Даниел, дадено на смъртния му одър, Адриано Тринидад поема управлението на семейния бизнес. Той е наясно, че трябва да се изправи срещу гнева на безмилостните си врагове, за да запази наследството си. В същото време, Леонор – пресметливата годеница на Адриано, прави всичко по силите си, за да държи на разстояние Кристина, старата любов на младежа...

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br