Емператрис (2011) (Emperatriz (2011))

В миналото - предателство е разрушило мечтите ѝ. Днес, тя търси отмъщение!

Лос Анджелис, САЩ. Емператрис е сама, бременна с второто си дете и на път да бъде депортирана. Насред своето отчаяние, тя се обажда на Армандо, мъжът, когото обича, без да знае, че той празнува рождения ден на съпругата си Алма Роса дел Реал заедно с трите им дъщери – Естер, Елиса и Елена. Естер, най-голямата дъщеря, като бебе е била отнета от Емператрис, когато е била затворена заради измама, която Армандо е извършил. Отговорът на Армандо я принуждава да приеме жестоката истина: той се е подигравал на любовта ѝ по най-отвратителния начин. Следвайки съвета на майка си Перфекта, Емператрис предава бебето си на Армандо с надеждата някой ден да се съберат с малката. Като излиза на свобода, измамният манипулатор я убеждава, че отново може да се окаже зад решетките и за това за нея би било най-добре да замине далеч. Дълбоката болка, която заслепява Емператрис става причината за нейното желание за отмъщение – от този миг нататък нейната основна цел е да си върне дъщерята и да разруши мъжа, когото толкова е обичала.

Емператрис открива в Мануел – интелигентен бизнесмен, подкрепата, от която има нужда, за да се върне в родината си и да потърси дъщеря си. Плановете ѝ са повлияни от две причини: привличането между двамата и импулсивния характер на красивата жена. Животът им се променя, когато Емператрис се изправя пред семейство Дел Реал и се запознава с Алехандро, привлекателен вдовец, когото Хусто дел Реал приема като син. Благодарение на Алехандро, сърцето на Емператрис отново затрептява.

Алма Роса умира от инфаркт след жесток скандал с Емператрис, която мечтае да разруши семейството на Армандо. Тя вярва, че Елиса е нейната дъщеря и за това Емператрис прави всичко възможно, за да се сближи с нея. След смъртта на Алма Роса и самоубийството на Армандо, Елиса се настройва решително да си отмъсти на Емператрис.

От друга страна, Естер, истинската дъщеря на Емператрис и Армандо, е била много малка, когато е открила, че добродушната Алма Роса не е истинската ѝ майка. Шокът е бил толкова силен, че дори се е опитала да се самоубие. Именно Елиса я е спасила от смъртта. Тази трагедия засилва връзката между двете и Елиса се опитва да запази своята сестра от жестокостта на Емператрис, а за целта тя е способна на всичко. По тази причина, Естер е изпратена в Швейцария от Хусто – дядото, който винаги я е наричал копеле.

Отхвърлянето на Алехандро е тежък удар за Емператрис, тъй като той я обвинява за нещастието на племенниците си. Подобрявайки отношенията си с майка си, Емператрис най-накрая разкрива истинската самоличност на баща си: властния Хусто дел Реал.

Когато навършва 18-годишна възраст, Естер се завръща, за да се събере отново със сестри си и да потърси истинската си майка. И така, в мига, в който се запознават, майка и дъщеря започват борба за сърцето на Алехандро, докато съдбата ги повежда по път, от който няма връщане назад... където Естер е съперница на жената, която ѝ е дала живот, а девойката е именно дъщерята, за която толкова много е плакала Емператрис.

Персонажите:

Емператрис Хурадо – Отмъщение

Красива, чувствена и страстна жена, тя е очарователна и съблазнителна. Притежава силен характер, тя е умела манипулаторка. Наранена дълбоко от предателството на Армандо Мендоса, тя се бори неумоено, за да го накара да си плати и да си върне дъщерята.

Алехандро Миранда – Чест

Красив мъж с изявена личност. Той притежава всичко онова, за което мечтаят жените: силен характер, честен, добър, брилянтен икономист. Алехандро е убеден, че никога повече няма да обикне някоя жена, докато не се запознава с Емператрис, която събужда отдавна заспали чувства. Той се изправят пред тежката дилема дали да последва тази съблазнителна и страстна жена или да избере дълбоката и чиста любов на Естер, неговата племенница, която сега се е превърнала в истинска жена.

Армандо Мендоса – Амбиция

Решителен характер и воден от амбиция, той е много привлекателен, съблазнителен, манипулатор, без да се замисля какво трябва да прави, за да постигне това, което желае. Интересуват го парите и социалното положение, въпреки че се налага да тъпче хората около себе си.

Естер Мендоса – Любов

Дъщеря на Армандо Мендоса и Емператрис Хурадо. Красива, чувствена и решителна, тя притежава силен характер и непоколебима воля. От малка е влюбена в Алехандро и е сигурна, че когато порасне достатъчно, ще се омъжи за него.

Елиса Мендоса – Упоритост

Дъщеря на Армандо и Алма Роса, сестра на Елена и полу-сестра на Естер. Много красива, тя притежава благородно сърце и силен характер, решителна и разумна. Семейството ѝ винаги е на първо място.

Елена Мендоса – Остриумие

По-малката дъщеря на Армандо и Алма Роса, сестра на Елиса и полу-сестра на Естер. Най-малката от трите сестри, тя е весела, решителна и свободолюбива. Много е привлекателна и притежава артистичен талант.

Гонсало Ислас – Ентусиазъм

26-годишен директор, влюбен в Елена, на която помага в кариерата. Забавен, симпатичен, ентусиаст, изпълнен с енергия, той обожава професията си. Той е красив, интелигентен и добър, и притежава темперамент на артист.

Агустина – Майчинство

Бавачка на трите дъщери на Армандо, които тя обожава. Винаги е много стриктна, последователна, строга, но притежава и нежно сърце.

Мануел Леон – Мания

Привлекателен, истински кавалер, интелигентен, възпитан и с много класа. Поддържа образ на уверен и успял мъж. Лицето му разкрива, че живее пълноценен и интересен живот, пълен с тайни и приключения. Много интересен човек.

Бенито Валенсия – Похот

Любовник на Котката. Типичен мачо, който вярва, че жените са създадени за удобство на мъжете. Притежава нещо, което привлича неустоимо жените и спечелва уважението и възхищението на другите мъже, но това няма нищо общо с външния му вид.

Естела Мендоса „Котката“ - Борба

Благородна, с добри чувства, романтична от дъното на душата си, от много млада се е научила да се бори, за да оцелява в квартала, в който тя и Армандо са се родили и в който, за разлика от брат си, тя продължава да живее и се гордее с това.

Перфекта Хурадо – Саможертва

На младини е била много красива жена, а сега красотата ѝ е белязана от трудностите, които е преживяла. Решителна и темпераментна, и въпреки всичко, тя не е огорчена. Останала е сираче много малка и животът не е бил никак лесен за нея. Живее бедно и преживява с парите, които печели като домашна помощница. Любовта и вината карат Перфекта да понася злобата на дъщеря ѝ Емператрис.

Роберто Паредес – Вярност

Живее заедно с Перфекта. Добър, обикновен мъж, който е толкова страхлив, че поведението му граничи със себеотрицание. Бори се за любовта на Перфекта с вярност във всякаква форма.

Хусто дел Реал – Власт

Баща на Алма Роса и Маргарита. Собственик на индустриална империя. Притежава изявена личност. Енергичен, авторитарен, той не позволява на никой да му противоречи.

Алма Роса дел Реал – Себеотрицание

Дъщеря на Хусто дел Реал, съпруга на Армандо и майка на Елиса и Елена. Красива, добра, отдадена изцяло на семейството си жена. Заболяване на сърцето е белязало живота на Алма.

Маурисио Гомес – Преданост

Фотограф. Красив, симпатичен, добър, благороден и предан мъж, който се бори за това, което обича. Роден е в задружно семейство, което го обича и подкрепя. Уверен е във възможностите си, притежава изтънчено чувство за хумор и е романтичен.

Източник: www.comarex.tv