Избраникът (El elegido)

„El Elegido“ разказва историята на Андрес Билбао – амбициозен и адвокат, женен за Вероника и баща на момиченце, страдащо от аутизъм.

Андрес мечтае да се сдружи за Оскар Неварес Соса – един от собствениците на адвокатската кантора, в която работи.

Като награда за спечелено дело, Андрес заминава за Испания. Това пътуване ще промени живота му завинаги.

В Испания, Андрес се запознава с Мариана – адвокатка идеалистка, към която започва да изпитва непреодолимо привличане, но също така става свидетел на мистериозна среща с лидера на една Масонска Ложа.

Изненадващо, съдружникът на Оскар умира. След като мястото се освобождава, Андрес предполага, че ще бъде избран да заеме това място. Но Оскар, с цялата си извратеност, решава, че всеки един от адвокатите може да заеме това място и за това ги подтиква да се конкурират ожесточено, за да види кой от четиримата е способен за поста. Единствената, която остава извън състезанието е Мариана, чиято основна цел не е да израсне професионално, а да разкрие истината около смъртта на баща си.

Андрес трябва да се справи с безброй изпитания, за да се измъкне от пещерата, в която сам се е напъхал, докато с времето поема крайни рискове, като да изгуби семейството си, достойнството си и жената, която обича.

Песронажите:

Андрес Билбоа

Адвокат, той е амбициозен да притежава власт и е способен на всичко, за да го постигне. Изпълнен с непреклонен и силен характер, но е способен да се измъкне от мрака към светлината, която му предоставя любовта. „Горделивост“ е неговият смъртен грях.

Вероника Сан Мартин

Съпруга на Андрес, тя съчетава няколко гряха в своята личност. Страда от раздвоение на личността и е напълно зависима от Андре. Майка на дъщеря, страдаща от аутизъм, като не знае как да се справи с този проблем. Пази ужасни тайни още от детинство и е на границата на лудостта.

Мариана Естевес

Адвокатка, идеалистка, тя се брои за справедливостта и истината. Изпълнена е с гняв и нейната основна цел е да разгадае мистериозната смърт на баща си, докато в същото време открива, че Андрес е мъжа на нейния живот. „Гневът“ е нейния смъртен грях.

Оскар Неварес Соса

Адвокат, той е безмилостен и желае да държи света в своя власт. Алчността е неговата характерна черта, а злобата му не познава граници. „Чревоугодничеството“ е неговия смъртен грях.

Мария де Билбоа

Майка на Андрес. Медицинска сестра и акушерка, тя живее в предградията заедно със съпруга си и останалите си деца. Изстрадала жена от средната класа. Изпитва гордост от сина си, въпреки дистанцията между тях. Когато Андрес изпада в отчаяние и в най-тежкия му момент, тя е до него, както се полага на една майка.

Роберто Планес

Той е част от адвокатите, с най-голям стаж в кантората и заради пренебрежението на Оскар, той се е превърнал в един огорчен мъж. Олицетворява безкрайната завист и винаги желае онова, което принадлежи на другите. Страда от импотентност, което е и главния му проблем в брака му с Лусия. „Завистничеството“ е неговия смъртен грях.

Грета Саенс Валиенте

Адвокатка, тя е талантлива, умна и решителна. Така както умее да крие своята алчност, тя добре крие и своята истинска сексуална ориентация. Тя е лесбийка, но никой не знае това, а всички вярват, че е такава, защото изцяло е посветена на професията си. Тя е прикрита и рядко се доверява. „Алчността“ е нейния смъртен грях.

Сантяго Меркадо

Психиатър, годеник на Мариана. Той не представя никой от смъртните грехове и вместо това е изпълнен с добродетели. Определен е от Ордена на Лоф, към който принадлежи, да се грижи за Мариана и накрая се влюбва в нея. Той е основния съперник на Андрес в любовта.

Давид Неварес Соса

Адвокат, син на Оскар. Крайно мързелив, като син на собственика той си има своите преимущества и недостатъци. Баща му не му е обръщал много внимание и това е генерирало огромна омраза. Състезава се с Андрес, когото ненавижда и е обсебен от Мариана, която накрая изнасилва. „Леността“ е неговия смъртен грях.

Източник: hazte-fama.blogspot.com , telenovelasyestrellasfotos.blogspot.com